„Na červené čáře jsem si myslel, že tam ani nedojedu," přiznal s úsměvem dvaadvacetiletý útočník, který si užíval bouřlivý ohlas zaplněných tribun.

„Takovou atmosféru v zápase, kdy bych dal gól, jsem ještě nezažil," vyprávěl nadšeně mladý olomoucký forvard.

První domácí barážový zápas jste zvládli za plný počet bodů. Bylo utkání s Kladnem, které jste zdolali 4:2, podle vašich představ?
Tři body jsou doma, to je důležité, to je podstatné. Sice jsme si to bohužel v závěru trošku zkomplikovali, nemuselo to být takové drama, ale zaplaťpánbůh za to vítězství.

Vy jste se ve třetí třetině zapsal do střelecké listiny. Jak ke gólové akci došlo?Mora proti Kladnu
Jak jsem zblokoval střelu soupeře, tak se mi už dopředu jet ani nechtělo. Měl jsem už před tím dva tři bazény. Na červené čáře jsem si myslel, že tam ani nedojedu. Ale nějak jsem tam naštěstí dojel a Ostřa (David Ostřížek, pozn. red.) mi to dal krásně na zadní tyčku. Ani nevím, jak to tam propadlo, nějak se to tam vyšplhalo přes beton (usmívá se).

Je to krásný pocit, když se podaří rozbouřit olomoucký zimák, který má parádní akustiku?
Akustika je výborná (směje se). Takovou atmosféru v zápase, kdy bych dal gól, jsem ještě nezažil, takže to je pecka.

David Ostřížek vás chválil právě za to blokování střel. Prý jste na to specialista. Čím to je?
Já nevím, asi mě mají beci soupeřů rádi, že se do mě trefují (usmívá se). Snažím se proti střelám chodit, aby měl Voříšek (Tomáš Vošvrda) o něco míň práce. Zatím mě to trefuje dobře, že nemám nic zlomeného. Takže štěstí.

Proti Kladnu jste ukázali větší bojovnost a vyšší nasazení než soupeř. Je tohle jediný recept na barážový úspěch?
To je základ, na kterém musíme stavět. Možná nemáme tolik technický tým jako třeba Kladno a Chomutov, nemáme tolik individualit, ale právě tímto to chceme vykompenzovat a stavět na tom naše výkony.

V úterý máte Chomutovu co vracet. Ten první souboj se vám jako jediný vůbec nepovedl, souhlasíte?
Nechci říct, že jsme se rozkoukávali, ale měli jsme za sebou nějaký herní výpadek a nehráli jsme něco přes týden. Ten zápas v Chomutově byl kompletně nepovedený, takže teď to chce jenom smáznout, hodit za hlavu a připravit se na nový zápas. Hrajeme doma a doufám, že atmosféra bude opět výborná. Snad se nám to povede lépe.