Už v prvním přátelském duelu na začátku srpna trefil hokejového útočníka Olomouce puk do obličeje a zranění vyřadilo posilu Kohoutů na měsíc ze hry.

V generálce proti svému mateřskému Zlínu už se však osmadvacetiletý forvard vrátil do akce. Avšak v helmě s mřížkou.

Vlach si tak zvyká na ochranný prvek, se kterým hrají mladí hokejisté.

„Budu ji mít ještě tři měsíce a je docela nepříjemná. Nevidím tak na puk, je to nezvyk po deseti letech. I to mě trošku omezuje. Není to, že bych se vymlouval. Spíš si musím zvyknout,“ okomentoval změnu ve výstroji olomoucký útočník.

Nebyla ve hře varianta průhledného plexiskla na přilbu?

„Asi nebyla. Zkrátka jsem dostal mřížku, a tak s ní hraju,“ nedělá si starosti muž, který loni přišel na Hanou na posledních patnáct zápasů a připsal si v nich velmi slibných jedenáct kanadských bodů.

Teď už jej zdravotní trable nelimitují.

„Musím to zaklepat. Nijak to nenatéká ani nebolí. Takže jsem dostal zelenou od doktorů. Jsem rád, že můžu hrát a že to v uvozovkách nebylo až tak dlouhé. S tím asi člověk nic nenadělá, nejde tomu předejít,“ myslí si hráč, který se zabydlel v šatně Kohoutů.

Hokejisté Olomouce přivítali fanoušky na autogramiádě v obchodním centru
Velká fronta na podpisy Kohoutů. Byli jste pro autogram?

Se Zlínem to byla facka

V Olomouci se Vlachovi zalíbilo, a tak bylo od úvodu přípravy jasné, že bude v plecharéně pokračovat.

Generálka na extraligu měla v podání Hanáků určité hluché pasáže a přinesla porážku 1:2.

„Bylo to takové varování, abychom si nemysleli, že nám půjde všechno jednoduše. Dostali jsme trošku facku a víme, co máme zlepšit. Dostali jsme výtku, že takhle do extraligy vstoupit nemůžeme,“ prozradil k duelu s Berany.

Podstatnější budou pochopitelně výsledky v nejvyšší soutěži, která startuje již v pátek. Olomoucký forvard tak naskakuje do takřka rozjetého vlaku.

„Se Zlínem to byl v podstatě první zápas po zranění. Chtěl jsem mermomocí hrát, protože kdybych naskočil rovnou do extraligy, tak bych se ještě asi hledal,“ tvrdí odchovanec zlínského hokeje a dodává: „Potřebuji pár utkání, abych se do toho dostal. Taky se odpíchnu od toho, s kým budu hrát. Něco si s kluky řekneme. Do extraligy ještě všechno vylepšíme,“ věří před cestou k prvnímu zápasu do Chomutova Roman Vlach.

Cage Fight Olomouc. Ilustrační foto.
Drsná řež v kleci. Olomouc hostí další večer bojovníků