A Severočechům se do víkendových klání půjde přece jenom o něco lépe. Vyhráli totiž oba domácí duely a do finále mají blíž než jejich olomoučtí soupeři.

Zbývající dva kroky mohou úspěšně absolvovat již v olomouckých zápasech, což ovšem Kohouti nebudou chtít za žádnou cenu dopustit.

Pokud by před Piráty domácí tvrz v jednom ze zápasů neubránili, nabídli by jim první finálový mečbol.

„V Chomutově jsme neuspěli, teď nás ale čekají dva zápasy doma, které musíme zvládnout,“ má jasno olomoucký trenér Jan Tomajko, který si ale je vědom kvalit týmu soupeře.

„Chomutov v má perfektní tým tvořený výbornými hráči, což potvrdil v obou zápasech na domácím ledě. My musíme podat úplně maximální výkon na hranici sto deseti procent a potom se jim vyrovnáme,“ má jasno člen olomoucké trenérské dvojice.

Olomoučtí hokejisté úvodní semifinále nezvládli a na ledě Pirátů padli 7:3. Ve druhém zápase to už byla ze strany Kohoutů jiná káva. Lepší nasazení a důraznější obrana zajistila Hanákům po základní hrací době remízu 1:1.

V prodloužení však chomutovský Pulpán potrestal čtyřminutové vyloučení Selingra a svým druhým zápasem rozhodl o další výhře Pirátů.

„Druhý zápas už byl vyrovnaný, hráli jsme lépe dozadu než v tom předchozím duelu,“ pochvaloval si brankář Libor Kašík, který v prvním zápase střídal Štefana Žigárdyho a odchytal i druhé utkání.

„Chomutovu nedáme nic zadarmo. Bude je to hodně bolet. Na finále máme, budeme se snažit poslat chomutovské hokejisty na dovolenou,“ burcoval mladý gólman v rozhovoru pro klubový web.

Kohoutům v obou semifinálových zápasech chyběla opora útočných řad Petr Haluza.

„Je to nejproduktivnější hráč, ale hlavně nám chyběl kvůli jeho důraznému stylu. Já doufám, že už bude zdravý a na další zápasy bude v pohodě,“ věří kouč Tomajko. Haluza, který se pětkrát trefil ve čtvrtfinálových duelech do sítě Benátek nad Jizerou, by mohl být tím pravým trumfem do dvou olomouckých zápasů.

Snad ten stadion zaplní, přeje si Tomajko

K vítězství Kohouty poženou natěšení fanoušci, kteří se mohou těšit na nejzajímavější dvojzápas celé dosavadní sezony.

Vždyť vzájemné zápasy s Chomutovem vždycky přinášely vzrušující dramata, stačí si vzpomenout na dva roky starou semifinálovou­ sérii.

Na podporu publika budou olomoučtí hokejisté hodně sázet i tentokrát.

„Já pevně věřím, že přijde víc lidí a že se ten stadion konečně jednou zase zaplní a atmosféra nás požene dopředu,“ říká trenér Tomajko.

Sobotní utkání na olomouckém zimním stadionu startuje v 18 hodin, nedělní souboj o hodinu dříve.

VÍCE: Sobotní sportovní nářez: půjdete podpořit Sigmu i Moru? Hlasujte

Kohouti vs. Piráti

Semifinále playoff:

Chomutov – Olomouc 7:3
Chomutov – Olomouc 2:1 PP
Olomouc – Chomutov (SO, 18.00)
Olomouc – Chomutov (NE, 17.00)

případné další zápasy:

Chomutov – Olomouc (ST, 17.30)
Olomouc – Chomutov (PÁ, 18.00)
Chomutov – Olomouc (NE, 17.30)