Trojice týmů Piráti Chomutov, Bílí Tygři Liberec a BK Mladá Boleslav má po dvaceti bodech.

Olomoučtí hokejisté na posledním místě zdánlivě o nic nehrají. I když Kohouti prohráli osm zápasů po sobě, vesměs se jednalo o nejtěsnější prohry.

V pátek se s baráží rozloučí domácím zápasem s Chomutovem.

A že by něco vypouštěli? O tom nemůže být ani řeč!

„Je to náš poslední zápas. Chtěli bychom jej vyhrát. Budeme bojovat na sto procent, dáme do toho všechno. Chceme se rozloučit s fanoušky vítězstvím," řekl pro klubový web útočník Jakub Herman.

Mora v dosavadních třech zápasech s Piráty získala tři body, kdy nejprve vyhrála na severu Čech 2:1 po samostatných nájezdech, poté doma Kohouti nešťastně prohráli 2:3 v prodloužení a naposledy padli 0:1 gólem deset sekund před koncem.

V boji o extraligu je na tom teoreticky nejlépe Chomutov, který má s Libercem a Mladou Boleslaví lepší vzájemné zápasy, takže k jistotě záchrany v extralize mu dnes stačí získat alespoň bod. Pokud se mu to povede, nemusí se starostlivě ohlížet na výsledek druhého duelu.

„Pojedeme tam zvítězit za tři body, uděláme pro to všechno. Nemůžeme spoléhat na to, že získáme dva body, to je pouze teorie. Takhle by ta extraliga nemusela být," řekl na chomutovském webu útočník Tomáš Káňa.

Severočeský klub nechce nic ponechat náhodě a na Hanou chystá výjezd fanoušků pouze za cenu vstupenky. Do Olomouce by tak měly dorazit dva autobusy. Utkání bude nakonec hrát od 18 hodin.

V Liberci bude extraligový jen vítěz

Zatímco Chomutov si vyjede na Hanou, Liberec přivítá 
v přímém souboji o bytí a nebytí Mladou Boleslav. Slavit bude pouze vítěz.

„Já osobně to vnímám tak, že je to něco nádherného. Bude to velký zápas jak u nás, tak v Olomouci. Věřím, že bude plný barák, fanoušci nás poženou dopředu," těší se liberecký tahoun Duda.

Boleslav si v úterý poradila s Olomoucí a jen podtrhla vynikající výkony na vlastním ledě – v baráži doma získala sedmnáct bodů z osmnácti možných.

Otázka je, zda se Středočechům podaří přenést formu z posledních dnů i pod Ještěd.

„Porvali jsme se o svoji šanci a tu teď máme ve svých rukou. Naše matematika je hodně prostá – chceme vyhrát a postoupit," řekl boleslavský forvard Tomáš Nouza.

„Budeme se snažit hrát aktivně, do těla a vyhrát. Ta touha je v kabině veliká," dodává jeho spoluhráč Lukáš Pabiška.