Výkon, který jste předvedli proti Spartě, nevypadal tak špatně jako výsledek 2:6. Čím to podle vás je?

Já si taky myslím, že jsme dneska neodehráli špatný zápas. Bojovali jsme, snažili jsme se tlačit do branky, ale Sparta nás dneska vyškolila. Čekala na chyby, a když jsme to nejméně čekali, tak udeřili a odskočili nám.

Stejně jako minule v Liberci jste po první třetině prohrávali o tři góly. To se pak těžko dotahuje.

Samozřejmě, ale i když jsme prohrávali 3:0, tak jsme věděli, že to je o jednom, dvou gólech. Snížili jsme na 3:1 a pak nám zase odskočili, potom jsme znovu snížili a tam už to vypadalo nadějně. Kdybychom dali na začátku třetí třetiny v přesilovce gól, kdy jsme tam měli čistou šanci, tak by ten zápas vypadal jinak. Nedali jsme a platilo pravidlo nedáš – dostaneš.

Sparta ve třetí třetině čekala na brejky, které zkušeně využila.

Hrála to, co potřebovala a čekala na naši chybu. Myslím, že jsme málo trpěliví vepředu a chceme dávat hned góly. Nemůžeme pořád jen myslet na útok a zapomínat na zadní vrátka. Musíme se trošku uklidnit a trošku hrát hokej i hlavou. Nedá se za každou cenu do soupeře bušit, protože to někdy nejde a nepadá to tam. Musíme se stáhnout, čekat na chyby soupeře a třeba se to zlomí.

Výkon byl z vaší strany bojovný. Je taková atmosféra i v kabině?

Myslím, že atmosféra v kabině je dobrá, před pár týdny to bylo horší. Teď jsme se dali dohromady a i když prohráváme, tak ty výkony jsou úplně odlišné, než když jsme prohrávali tehdy. My jsme teď nastartovaní a chceme tu sérii rychle ukončit. Budeme se snažit v neděli. Ve Vítkovicích se ta série začala, tak tam to musí i skončit.

Po zápase jste byli v kabině ale o něco delší dobu než obvykle. Vyříkávali jste si něco?

Něco jsme si říkali, ale ne že by to bylo v duchu, že se tam drbeme. Bylo to pozitivní a říkali jsme si, že tu sérii už musíme zlomit.

Zápas byl docela vyhecovaný, k vidění byly i pěstní šarvátky. Bylo vidět, že tady Sparta chce za každou cenu vyhrát?

To ano, ale my jsme si řekli, že už nemáme co ztratit. Pro nás už každý zápas do konce sezony bude jako zápas play-off, musíme tam dát všechno, a i když přijde na bitku, tak na koho to padne, musí shodit rukavice a tým musí nakopnout. Doufám, že v neděli to už zlomíme.

Karlovy Vary vás už dokonce předběhly o jeden bod. Sledujete vůbec tabulku?

Dívali jsme se na tabulku, ale teď se musíme dívat na to, že potřebujeme vyhrát. Teď už musíme a potom se můžeme dívat na tabulku.