Celá akce přitom začala velmi nenápadně. Liberecký Dušek nahodil puk směrem na Kašíkovu lapačku, olomoucký gólman však nechtěl přerušovat hru a kotouč bleskově odhodil za branku. Toho si však nevšiml olomoucký bek Ondřej Kříž.

„Viděl jsem, jak Libor chytil puk do lapačky, potom jsem chtěl odclonit soupeře, kdyby to z Káši nějak vypadlo. Bohužel jsme se špatně domluvili, on to rozehrál za bránu, ale já jsem o tom puku tři čtyři vteřiny vůbec nevěděl," popisoval nešťastný moment obránce Mory.

Lépe se zorientoval liberecký Dušek, který se puku zmocnil, poslal jej na modrou čáru, odkud střílel Výtisk a jeho pokus pak do olomoucké sítě dorazil Galamboš.

„Ve finále to byl rozhodující gól," konstatoval zklamaně osmatřicetile­tý Kříž.

Olomouckého beka mrzelo, že si obrana Mory vybrala proti Bílým Tygrům slabší a taky dost smolný den.

„Bohužel jsme dnes měli smůlu ve hře dozadu, protože jsme z jejich tří šancí dostali tři góly. Navíc jsme se nedokázali prosadit vepředu. Tentokrát jsme neměli takové štěstí jako třeba s Boleslaví, kde jsme v závěru dvakrát ujeli a dali z toho dvě branky," konstatoval Kříž.

Otáčet zápas proti Liberci se pro olomoucký tým nakonec ukázalo jako nadlidský úkol.

„Liberec je zkušené mužstvo, které pokud se dostane do takového náskoku, tak je to proti němu těžké. Hráli hodně odzadu, nepouštěli se do nějakého velkého napadání, my jsme se ale přesto dostali do několika velkých šancí," řekl Kříž na adresu nedělního soupeře Mory.

Po čtvrtém barážovém kole Kohouti klesli na chvost barážové tabulky, ale jen o skóre za Mladou Boleslav.

„Rozdíly tam jsou ale minimální. Pořád je o co hrát. Doufám, že se ještě dostaneme do pohody a příští zápas odehrajeme zase dobře," přeje si Kříž.

Stejně jako jeho spoluhráči musel zkušený harcovník pátrat v paměti, kdy naposledy zažil zápas s takovou atmosférou, aby za nepříznivého stavu stadionem obíhaly mexické vlny.

„V Olomouci určitě takový zápas nepamatuji. A bůhví jestli vůbec někdy někde," pousmál se Kříž. „Lidi nás hnali dopředu, atmosféra byla vynikající. Pokud diváci příště přijdou ve stejném počtu, tak to bude pro nás jedině dobře, strašně nám taková podpora pomáhá," prohlásil Kříž, kterého potěšilo závěrečné skandování „Hoši, děkujem".

„Diváci viděli, že jsme nic neodflákli, že jsme do toho zápasu dali, co v nás bylo. Bohužel jsme neměli to štěstí v koncovce, takže ten výsledek dopadl tak, jak dopadl," dodal na závěr Kříž.