„Je to další ukázka toho jak se TJ Žďas stará o stadion a městem investované miliony do jeho rekonstrukce. Vzhledem k tomu, že je zde nová plocha, nová strojovna i nová rolba a jen majitel je starý, ukazuje to, kde je největší problém a je nejvyšší čas s tím něco udělat,“ vyjádřil se kriticky k počínání TJ Žďas mluvčí žďárského hokejového klubu Martin Krásný.

Rozhořečen byl také klub z Uničova, který tak vážil na zápas zbytečnou cestu.

„Jen doufám, že jim náklady zaplatí TJ z vlastních prostředků a nepřesune to vtipně na město nebo na nás nějakým dalším zdražením ledu nebo nájmu a podobně. Nezbývá než doufat, že bude do soboty led v pořádku a nebudeme muset řešit mezinárodní ostudu s maďarskými soupeři,“ dodal Krásný.

Podle správce zimního stadionu Rudolfa Salamona nehrozí.

„Byla to ojedinělá technická chyba. Stále se jedná o nové chladící zařízení, které je ve zkušebním provozu. Prostě se všechno ještě vychytává za pochodu a něco podobného už by se nemělo opakovat,“ řekl Salamon.

Trenér žďárských hokejistů Jaroslav Benc měl hodně smíšené pocity.

„Výkon našich hráčů byl v první třetině velmi dobrý. Ale bohužel dvacet minut zápasu nestačí na to, abych si udělal nějaký dostatečný dojem o některých nových hráčích. Je velká škoda, že se zápas nedohrál,“ podotkl Benc.

Jeho svěřenci si ale nakonec přece jenom připsali výhru. Místo zbytku zápasu přišly na řadu samostatné nájezdy, které Žďár vyhrál 9:8. „Ale někteří hráči ty nájezdy spíš odchodili. Nebylo to ideální,“ konstatoval Benc.

Tomáš Sršeň, majitel uničovského klubu, Olomouckému deníku řekl, že hanácký tým bude po pořadatelském oddílu náhradu škody požadovat.

„To se tak dělá. Ale stane se. Také u nás byl stejný problém ale uprostřed hřiště,“ nedělá Sršeň z nedohraného zápasu žádnou vědu. Více: Díra v ledu ukončila zápas Uničova

Ondřej Dudáš, Marek Palatka