Vzhledem k tomu, že se v letošním ročníku nesestupuje, se vedení uničovského klubu rozhodlo šetřit. Mužstvo tak třináct kol před koncem opouští několik opor a Uničov sezonu dohraje s juniory .

Jedním z hráčů, kteří klub opustí, je také jeho největší hvězda, veterán Petr Pavlas. Čtyřicetiletý bek, který letos nasbíral už pětatřicet bodů přestupuje do Přerova a zápas proti Prostějovu tak byl jeho posledním v barvách Uničova.

A byl to právě Pavlas, kdo zařídil první branku utkání, když v čase 0:21 poslal gólovou přihrávku Martinu Divišovi – 1:0. Další změna skóre přišla až za osmnáct minut. Při vyloučení hostujícího Paška prostřelil brankáře Sedláře Tomáš Sršeň a Uničov vedl 2:0. Stačilo však pouhých dvanáct sekund a Jestřábi snížili. Uničovskou obranu dokonale zaskočil Martin Stejskal a domácí tak odcházeli do kabin pouze s jednogólovým náskokem.

Stejně tak tomu bylo i po druhé siréně, přestože diváci v prostřední části hry viděli dva góly. Nejprve ve 26. minutě překonal domácího gólmana Kolouška Martin Zábranský a vyrovnal na 2:2. Dvě minuty před koncem druhé třetiny ovšem vrátil vedení na stranu Uničova svým patnáctým gólem sezony Petr Pavlas.

Ve třetí třetině však přišla gólová smršť Jestřábů. Tu započal ve 43. minutě vyrovnávací brankou Jiří Paška.

Poté byl vyloučen domácí Sršeň a tři sekundy před jeho návratem na led využil přesilovku Richard Bordowsky – 3:4. A o necelou minutu později podtrhl skvělý obrat po přihrávce Bordowského Jiří Piluša a Prostějov vedl už o dva góly.

V závěru se ještě povedlo Uničovu zápas zdramatizovat, když se šestadvacet sekund před koncem trefil v domácí power-play Diviš.

Pro svěřence trenéra Tomáše Sršně to však byla už jen kosmetická úprava skórem a Prostějov se tak mohl radovat z vítězství 5:4. Jestřábi porazili Uničov poprvé v této sezoně.

HC Uničov – HK Jestřábi Prostějov 4:5 (2:1,1:1,1:3)

Branky: 1. Diviš (Pavlas, Jambor), 19. Sršeň (Přikryl, Heča), 39. Pavlas), 60. Diviš (Pavlas,Drábek) – 19. Stejskal, 26. Zábranský (Jedlička), 43. Paška (Stejskal), 48. Bordowski (Zábranský), 49. Piluša (Bordowski).

HC Uničov: Koloušek – Pavlas, Fryč, Heča, Hodulák, Přikryl,A. Frieb, Sršeň, Jambor, D. Frieb, Handl, Skoumal, Diviš, Šnejdar, Drábek, Sedlář, Jeřábek, Čada. Trenér:Tomáš Sršeň.

HK Jestřábi Prostějov: Sedlář – Hajas, Zientek, Paška, Fojtík, Kolibár, Jedlička, Duba, Brynecký, Smejkal, Kováč, Piluša, Noga, Bordowski, Zábranský, Skácel, Rak, Berčák. Trenér: Aleš Tomášek.

Ondřej Kašlík