„Odvolávat se nebudeme, ale vnitřně s tímto trestem nesouhlasím,“ okomentoval verdikt Tomáš Sršeň, majitel uničovského klubu.

Trest zároveň porovnal s incidentem, který se v sobotu odehrál ve Valašském Meziříčí při zápasu se Šumperkem. „Hostující gólman dostal flaškou do hlavy a na půl hodiny byl zápas přerušen. Nakonec se zápas dohrál. Náš trest ale považuji za absolutně neadekvátní,“ řekl Sršeň. Související: Ukončení zápasu bylo neadekvátní, říká Tomáš Sršeň

Uničovské utkání bylo totiž ukončeno necelé dvě minuty před koncem za stavu 5:3 pro domácí po vhazování PET lahví na led.

Ve Valašském Meziříčí byl přitom gólman Lukáš Daneček zraněn lahví, kterou některý z diváků hodil z tribuny. Daneček přijížděl ke střídačce v sobotním ligovém utkání, když sudí signalizoval faul domácích a šumperský gólman mířil ke střídačce, aby uvolnil místo šestému hráči během výhody.

Původně se zdálo, že láhev zranila Danečka skrz mřížku v helmě, Daneček si ale u střídačky sundal helmu a v ten moment byl zraněn: má roztržený ret a přišel o zub. Rozhodčí poté nechal vyklidit tribunu za šumperskou střídačkou. Více: Diváci vyrazili gólmanovi Draků zub

„Kontumace? To ne, utkání se dohrálo. Spíše hrozí Valmezu pokuta,“ uvedl Radek Kučera, sportovní manažer Draků.

Uničovský zápas se ale nedohrál a kvůli neadekvátnímu ukončení si právě zástupci domácího klubu stěžovali na hlavního rozhodčího Michala Dědka. „Byl bych rád, kdyby nám už žádný zápas nepískal. Už to ale neřešíme. Každopádně je škoda, že nemáme tři body,“ dodal Sršeň.

Čtěte také:
Hokej vzbudil emoce, musela zasáhnout cenzura

Marek Palatka, Jan Kastner