„Výborný zápas jak ofenzivně, tak hlavně v defenzivě. Byli jsme kompaktnější než domácí. Snadné vítězství to ale nebylo. Chci pochválit útočníky, kteří se zodpovědně vraceli a pomáhali obráncům," zhodnotil zápas olomoucký trenér Jan Tomajko.

„S výsledkem i předvedenou hrou v některých částech zápasu jsme hrubě nespokojení. Opět se potvrdilo, že individuální chyby nás stály výsledek," kritizoval třinecký kouč Marek Malík.

Na začátku zápasu se žádný očekávaný tlak Ocelářů Třince nekonal. Naopak po chybě domácí obrany se do nadějné šance dostal Buc, ale na poslední chvíli byl faulován. Přesilovku Kohouti odehráli špatně. Zmohli se jen na střelu Staňka od modré, kterou Hamerlík bez problémů pokryl.

Hanáci byli nadále aktivnější a dočkali se gólu. Eberle za třineckou brankou puk sebral Lukáši Douderovi, našel rozjetého Vyrůbalíka, který prostřelil třineckého brankáře.

Po přestávce domácí přidali a vytvořili si tlak. Gólman Konrád však odolal a Kohouti odpověděli. Jaroměřský puk od modré nahodil do skrumáže před třineckou brankou 
a kotouč skončil za Hamerlíkovými zády.

A to nebylo z olomoucké strany zdaleka vše. Mikúš sebral puk Hrňovi, prosvištěl po pravém křídle a trefil se přesně do šibenice. Oceláři se sotva vzpamatovali a inkasovali znovu. Buc vyslal do brejku Laše a olomoucký kanonýr prostřelil Hamerlíka.

Třinecký gólman se po čtvrté brance nechal vystřídat a domácí ještě před druhou sirénou zásluhou Galvasovy střely od modré snížili. „Tři góly ve druhé třetině rozhodly celý zápas," řekl Jan Tomajko.

Domácí začali třetí třetinu tlakem, ale do první šance se dostali Kohouti. Holec při brejku ale nezkrotil puk a mířil vedle. Poté bylo před olomouckou brankou hodně rušno při třinecké přesilovce. Matušův bekhendový pokus ale mířil jen do Konráda.

V závěru Hrubec při rozehrávce trefil spoluhráče a puk se odrazil od tyče. Skóre se ale už neměnilo a Mora si připsala cenné tři body.

HC Oceláři Třinec – HC Olomouc 1:4 (0:1, 1:3, 0:0)

Branky a nahrávky: 37. Galvas (Irgl) – 17. Vyrůbalík (Eberle), 29. Jaroměřský, 33. T. Mikúš, 35. Laš (Buc, J. Knotek). Rozhodčí: Hrubý, Polák – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 4962.

Třinec: Hamerlík (35. Hrubec) – Nosek, Linhart, Galvas, L. Doudera, Hrabal, M. Doudera – Klepiš, Kopecký, Dravecký – Irgl, Polanský, Adamský – Tybor, Rákos, Hrňa – Jašek, Matuš, Chmielewski – Rufer. Trenéři: Mucha a Malík.

Olomouc: Konrád – Houdek, Vyrůbalík, Staněk, Jaroměřský, Valenta, Ondrušek – Buc, J. Knotek, Laš – Eberle, Řípa, Vodný – Matai, Zeman, T. Mikúš – Kucharczyk, Herman, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.