„V obraně mi to sedí. A tři body? Hodně to zkreslil ten výsledek, ale třeba jsem trenérům dal nějakého brouka do hlavy," usmíval se Matai.

Jak se to urodilo, že jste Vervu tak rozstříleli?

Asi to bylo naším dobrým začátkem a tím, že Litvínov přijel až v den zápasu, nespali tady. Myslím, že první třetinu byli ještě v autobuse. Nám se konečně povedlo zužitkovat ten tlak. To rozhodlo. Přidali jsme pár gólů, důležité bylo, že jsme nepřestali hrát. Pak už se to nějak jen dohrávalo.

Je to opravdu tak velký rozdíl, když hokejisté cestují v den utkání?

Je to hrozně znát, pokud se člověk nějak dobře nerozcvičí. Do Litvínova je to nějakých šest hodin i s obědem, to je fakt na prd. My to známe, když tam jezdíme. Pokud jedete den předem, je to obrovský rozdíl.

Jak speciálně vám chutná vítězství právě nad Litvínovem?

Já jsem rád, že jsem zase hrál. Až ráno Tomáš Houdek říkal, že nemůže hrát, že má drobné zranění. A co se mně týče, od doby, co jsem odešel z Litvínova, jsem nad nimi ještě nikdy nevyhrál. Takže konečně to přišlo (úsměv).

To už vás muselo štvát, ne?

To úplně ne. Když jsme hráli u nich, dlouho jsme vedli, ale dostali jsme gól před koncem a nevyšlo to. Teď jsem rád, že můžu dát do kasy peníze, co jsem vypsal.

Navíc jste dal gól…

Přesně tak, konečně jsem dal první gól, takže super. Knoťas (Jan Knotek) s Márou Lašem výborně stáli před brankářem, takže nic neviděl. Nahodil jsem to tam, spadlo to tam bez teči.

Na to, že jste obráncem z nouze, podáváte na tomto postu výborné výkony. Proti Litvínovu jste měl bilanci 1+2.

No, jsem tady v tom týmu taková holka pro všechno (smích). Ale ne, jsem vůbec rád, že hraju a v obraně mi to sedí. A tři body? Hodně to zkreslil ten výsledek, ale třeba jsem trenérům dal nějakého brouka do hlavy.

Povězte, jak se stane, že během tří dnů rozstřílíte Kometu a Vervu?

Nevím, to kdybychom věděli, hrajeme tak celou sezonu. Asi se to tak sešlo, něco jsme trošku změnili. I rozbruslení třeba. Semkli jsme se a zase podáváme docela dobré výkony.

Mohlo vám pomoct, že jste hráli dvakrát za sebou doma?

Určitě, hlavně v pátek byla výborná kulisa a trošku to náš tým nastartovalo. Ale u nás jsou výborní fanoušci vždycky, je jedno, kolik jich je.

Takže krize je pryč?

Já doufám, že jo.