Páteční zápas s Jihlavou proseděl na lavičce, stejně začal i nedělní duel s Chomutovem. Jenže ve druhé třetině ze hry odstoupil David Škůrek a zastoupit ho musel právě Zdeněk Čáp.

„Dvě třetiny jsem čekal, kdyby se někdo náhodou zranil. Nakonec odstoupil Škůra a ve druhé přestávce přišli trenéři, ať se rozhýbu, že naskočím do zápasu. Tak jsem se snažil nic nepokazit, aby se zápas dotáhl do vítězného konce,“ řekl Zdeněk Čáp ke svému záskoku.
A nic nepokazil. Naopak, připsal si asistenci u vítězného gólu.

„Byla to krásná tečka. Předtím jsem místo střely volil nahrávku, což nevyšlo. Pak jsem střílel, potřetí jsem si říkal, že nebudu střílet a dal jsem to Ebimu (Jan Eberle – pozn. red.). Krásně to vytáhnul,“ popsal obránce rozhodující akci.

Své působení na Hané hodnotil kladně.

„Je tady skvělá parta. Můžu být rád, že jsem zase nakoukl do extraligy. V Hradci jsem šancí moc neměl. Snad jsem něco ukázal. Snažili jsme zraněné kluky zastoupit. Mám z toho jedině dobré pocity,“ konstatoval Zdeněk Čáp.

„Sám sebe nikdy nehodnotí. Doufám, že byla nějaká spokojenost. Třeba se tady za rok objevím znovu,“ věří, že se na Hanou třeba vrátí.

Do Olomouce přišel z prvoligového Přerova.

Jan Knotek
První hattrick v kariéře! Na ledě jen jedna čepice? Je zima, smál se Knotek

„Extraliga je o level výš. V Přerově jsem dostával velkou porci na ledě. Trenéři mě tam posílali skoro pořád. Člověka nebaví sedět na lavičce. Jsem ve věku, kdy potřebuju hrát. Potřebuju svými výkony dokazovat, že můžu hrát extraligu.

Od tohoto měsíčního hostování se mohu odrazit,“ slibuje si pětadvacetiletý bek.
Zároveň porovnal podporu na obou hanáckých stadionech.

„Fanoušci v Přerově byli super a tady je to taky úžasné. Lidi chodí, hraje se nahoře, hokej musí bavit. Kluci v kabině mě vzali suprově. Škoda, že ten měsíc končí,“ litoval Zdeněk Čáp.

Hradeckou výpomoc si pochvaloval i trenér Zdeněk Venera.

„Pomohl nám moc. Měli jsme pět beků mimo. To byl účel jeho působení tady,“ řekl.

Co bude dál to netuší ani samotný hráč. V Olomouci však s největší pravděpodobností skončil.

„Nemyslím si, že by tady Čáp zůstal déle. Bude záležet na Hradci Králové, který o tom bude rozhodovat,“ poznamenal asistent trenéra Zdeněk Moták.

Olomoučtí hokejisté. Ilustrační foto
Mora vyhrála, i když dvakrát inkasovala při vlastní přesilovce

Zároveň věří, že David Škůrek bude v pořádku.

„Utrpěl zranění v oblasti zad. Nemělo by to mít dlouhého trvání. Zejména při přesilovkách je Škůra nenahraditelný. Doufáme, že se zúčastní již úterního tréninku a že smůlu se zraněním obránců jsme si již vybrali,“ dodal Moták.