Na špatný vstup si Hanáci tentokrát rozhodně stěžovat nemohli. Po pěti minutách hry vletěl do útočného pásma po ose hřiště Vilém Burian, nic nevymýšlel a rychlou střelou zápěstím zajistil pro Kohouty vedení.

Třinec ale ještě do konce třetiny dokázal gólově reagovat, když bleskovou souhru druhé formace zužitkoval ranou z mezikruží Martin Adamský. Přesto byl výsledek 1:1 z prvního dějství výrazně přívětivější než z předchozích dvou utkání, kdy Hanáci po úvodní dvacetiminutovce prohrávali 0:4 respektive 0:3.

Oceláři se po pauze pokusili potvrdit vedoucí postavení v tabulce a zatlačit domácí výběr. Exolomoucký útočník Rostislav Marosz nabídl bývalým kolegům přesilovku, kterou Hanáci dokázali využít. Od modré čáry pálil Marek Laš a jeho pokus nakonec usměrnil za gólmana Hamerlíka Jan Knotek.

Olomouc opět vedla a ochozy plecharény slavily dokonce i gól na 3:1. Podle sudího se však puk dostal do sítě v rozporu s pravidly. Hned z protiakce mohl vyrovnat autor prvního gólu Třince Adamský, po faulu Skladaného získal příležitost trestného střílení.

Proti Konrádovi zvolil zkušený útočník střelu, avšak mířil vedle. Naopak přesné parametry měla přesilovková trefa Vladimíra Rotha, který opět srovnal skóre v době, kdy se pro oba týmy často otevíraly dveře trestné lavice.

Výborným způsobem začali Kohouti ve třetí části a byl jich plný led. Ale z gólu a dokonání obratu se radovali Třinečtí. Cory Kane zblízka ještě Konráda nepřekonal, kotouč se ale dostal k osamocenému Zbyňku Irglovi a jedna z hvězd třineckého výběru dotlačila puk za čáru.

Venerova sestava pokračovala v aktivitě, ale lídrovi extraligy se dařilo i se štěstím přečkat velké šance Hanáků. Před branku si vybruslil Jan Knotek, ale jeho bekhendové zakončení se přes bránící soupeře neujalo.

Neúspěšná byla také jeho dorážka do poloodkryté klece, když nastřelil tyč. V závěrečných minutách a ve hře bez brankáře Kohouti ještě zatlačili Třinec, ale cestu hostů za třemi body už nepřerušili.

HC Olomouc – HC Oceláři Třinec 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Burian (Jergl), 25. J. Knotek (Laš, Skladaný) – 15. Adamský (Kane, Irgl), 35. Roth (Krajíček), 46. Irgl (Kane, Adamský). Rozhodčí: Pavlovič, Pražák – Flegl, Polonyi. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváků: 4983.

Sestavy:

Olomouc: Konrád – Rašner, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Matai, Staněk – Skladaný, J. Knotek, Laš – Eberle, Ostřížek, Strapáč – Jergl, Herman, Burian – T. Mikúš, Zeman, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.

Třinec: Hamerlík – Roth, Linhart, Krajíček, Hrabal, Nosek, Jank – Petružálek, Marosz, Hrňa – Irgl, Kane, Adamský – Dravecký, Kreps, Rákos – Ciencala, Špirko, J. Sýkora. Trenéři: Kýhos, Mucha a Kopřiva.