„Takovou sezonu jsem ještě fakt nezažil a doufám, že už nikdy nezažiju," prohlásil třiadvacetiletý útočník po prohře 2:3.

Co se stalo ve druhé třetině, kterou jste ztratili výsledkem 0:3?

První gól jsme dostali v oslabení, což se stane. Druhý byl trošku smolný, ale myslím, že jsme si tu situaci tři na tři měli pohlídat. A vzápětí pak udělám úplný nesmysl ve středním pásmu a dostaneme třetí. Pak už se nám to těžko dohánělo.

V zápase sice o nic nešlo, prohrát jste ale určitě nechtěli. Je to zlé znamení pár dní před startem baráže?

Už je potřeba se trochu připravit na baráž a hlavně se psychicky zvednout. A takové zápasy se mi opravdu špatně hodnotí, zdálo se mi, že ke konci nám chybělo víc vůle. Neříkám, že to bylo úplně hrozné, ale chybělo tomu to srdíčko. Je to škoda, protože nám jde o psychickou vzpruhu před baráží, protože když si nezvykneme na to tempo teď, tak pak se to už může v baráži těžko dohánět.

Vy jste dostal potřetí v sezoně možnost hrát za Olomouc. Chtěl jste chytit šanci za pačesy?

Chtěl, ale moje letošní štěstí se projevilo. Během druhého střídání jsem dostal do prstu a nemohl jsem chytit hokejku. Bylo to super dneska (ironický smích).

Jak byste zhodnotil ze svého pohledu letošní sezonu?

Nechtěl bych být moc sprostý, takže zatím „suprová"… Takovou sezonu jsem ještě fakt nezažil a doufám, že už nikdy nezažiju.

Ale na druhou stranu jste si zahrál v jedné formaci s legendárním Pavlem Paterou. Je to aspoň nějaké plus?

Je, ale vůbec jsme se nesehrávali. Myslím, že kdybychom spolu hráli ještě pár zápasů, tak by to bylo o poznání lepší.

Věříte, že dostanete šanci i v baráži?

Půjdu na rentgen a uvidím. Jestli to bude dobré, tak budu makat a doufat, že si ještě zahraju a pomůžu extraligu udržet.

Neuvažoval jste, že byste kvůli zranění odstoupil ze zápasu?

Když už jsem po tak dlouhé době mohl hrát, tak jsem nechtěl odstupovat ze hry.

Baráž startuje ve středu. Jak se díváte na prvoligové soupeře, proti kterým jste v letošní sezoně hrál v dresu Třebíče?

Chomutov má výborný mančaft, takže ten bude mít určitě ambice z první ligy postoupit. A Budějovice? Zdálo se mi, že jsme na ně s Třebíčí měli, i když jsme prohráli, tak jsme byli po většinu zápasů lepší. Myslím, že je to určitě hratelný soupeř.