Naposledy v nedělním třicátém kole Kohouti podlehli 1:3.

„Asi už to v našich hlavách je. Pokud nebudu počítat prohry v přípravě, kdy jsme hráli šíleně, tak je ale naše hra stále lepší a lepší. Ale nestačí to. Momentálně je Brno v pohodě. Boduje a patří v tabulce tam, kde nyní je," řekl gólman Tomáš Vošvrda.

Svůj tým v hale Rondo přitom dlouho držel. Napilno měl především ve druhé třetině, kdy Kometa hrála řadu přesilovek včetně dvou dvojnásobných. Ještě deset minut před koncem svítil na ukazateli skóre nerozhodný stav 1:1.

„Když padesát minut bojujeme a cítíme, že máme bod na dosah, tak taková prohra zabolí. Některá naše vyloučení byla zbytečná, jiná smolná," okomentoval Vošvrda časté dvouminutové tresty.

Mora nakonec na vyloučení doplatila, když Hruška vstřelil vítězný gól právě v přesilovce.

„Tlaku Komety jsme se dlouho úspěšně bránili. Potom to tři minuty všechno shodily," posteskl si Vošvrda, který měl v utkání 41 úspěšných zásahů.

Jeho protějšek Marek Čiliak si sáhl na kotouč pouze ve 23 případech. I tato statistika vypovídá, pod jakým tlakem se Vošvrda ocitl.

Obě gólové střely přitom Vošvrda mohl mít. „Padesát minut jsem měl štěstí a spoluhráči mi hodně pomohli. Potom bohužel přišly dvě střely, které mě lehce lízly. Jedna zaplachtila do horního růžku, druhá tam padla," popsal rozhodující trefy.

Olomoučtí hokejisté kromě Romana Ráce, který bude se slovenskou reprezentací na turnaji ve Švýcarsku, mají 
v extraligové přestávce dva dny volna a trénovat začnou ve středu. Další zápas Hanáky čeká v pátek 26. prosince na pardubickém ledě.