Bobři o zisku dvou bodů ve Šternberku rozhodli v 64. minutě. Podle domácích ale gól neměl platit.

„Padl po faulu na brankáře Pekaře. Měl puk pod kontrolou. Soupeřovi hráči do něj vjeli a jak na vidlích ho dotlačili do branky. Navíc nikdo neviděl, jestli puk byl v brance, protože ho měl Pekař pod nohama,“ upozornil šternberský manažer Jan Trunda.

Domácí klub nechce výkon rozhodčího Oulehly nechat bez povšimnutí. „Zrovna píšu na svaz. Protest ale ne, to nemá smysl. Svaz chce mít vše zdokumentováno na videu, což se ale ve druhé lize nedělá. Takhle je to jen tvrzení proti tvrzení. Píšeme jen sdělení,“ poznamenal Trunda.

Vítězný gól ale nebyl jedinou kaňkou na výkonu rozhodčích.

„Měli neustálé slovní průpovídky k našim hráčům. Pavel Pekař měl s nimi incident a sebrali mu registračku. V této sezoně podobný výkon rozhodčí předvedl při zápase v Orlové,“ zavzpomínal Trunda.

Sršeň: Hráli jsme pod stresem

Uničovští hokejisté se pokusili bodovat proti dalšímu silnému týmu, vedoucímu Novému Jičínu. Domácí mohli jít v první třetině do vedení, v koncovce jim chyběla přesnost. „V první třetině jsme neproměnili šance. V přesilovce jsme trefili břevno,“ litoval uničovský trenér Josef Sršeň.

Favorit se na konci úvodní dvacetiminutovky ujal vedení a zápas dovedl do vítězného konce. „Nebýt Štůraly mohlo být skóre vyšší. Hosté byli ve středním pásmu lepší, dva góly jsme dostali po naší nepřesné rozehrávce,“ poznamenal Sršeň.

V předchozích kolech přitom Uničovští bohatě bodovali i proti týmům z horní poloviny tabulky. „Teď jsme nastoupili trochu pod stresem. V Novém Jičíně jsme hráli mnohem lépe,“ dodal Sršeň.

Přerovští hokejisté se na výhru 2:1 nad Kroměříží pořádně nadřeli. Hosté se ve 14. minutě ujali vedení, ale domácí ještě do přestávky skóre otočili. Další gól ale přerovští hokejisté nepřidali. Hosté se dostali v závěru k power-play a dokonce vyrovnali. Ještě předtím ale rozhodčí kvůli ofsajdu zapískal.

„Do zápasu jsme vstoupili velice špatně. Vůbec jsme nebyli v pohybu a nemohli jsme se dostat do hry. Dali jsme pak dva šťasné góly, díky kterým jsme obrátili celý zápas, ale s hrou nemůžeme být spokojeni,“ hodnotil přerovský asistent Lubomír Václavíček.