Není tak divu, že v táboře Mory panuje i vzhledem k aktuálnímu postavení pozitivní atmosféra.

„S výsledky týmu můžeme být spokojení,“ shodují se Kohouti.

Rok 2017 zahájili olomoučtí hokejisté slušně, jejich dobrý finiš však nakonec na play-off vzhledem ke zpackanému začátku nestačil a plecharéna viděla jen nudné boje o umístění.

To letošní ročník je jiná písnička. Kohouti navázali na to, jak končili, a aktuálně se drží na šesté příčce, což by zajistilo přímý postup do vyřazovací části.

Branislav Konrád
Olomoucký gólman Konrád o šanci na olympiádu: Na dvě místa je nás tam asi šest

Na dotaz Deníku „Jak jste spokojeni s končícím rokem 2017?“ odpověděl kouč a dvojice hráčů:

Zdeněk Moták (asistent trenéra)

Zdeněk Moták, asistent trenéra OlomouceZdroj: Deník / Heloňa Stanislav„Můžu hodnotit jen dobu od mého nástupu, tedy od září. Myslím, že hrajeme poctivý a zodpovědný hokej, troufám si říct, že i moderní. Vždycky se říkalo, že Olomouc je defenzivní mužstvo, ale není tomu tak. Naše ofenziva je na určité úrovni, pracujeme dobře a je to vidět i v tabulce.“

Tomáš Houdek (obránce)

Tomáš HoudekZdroj: DENÍK/Stanislav Heloňa„Sice to vždycky může být lepší, ale myslím, že můžeme být spokojení s tím, co předvádíme. V novém roce chceme navázat na ten předešlý a poctivě sbírat body. Uvidíme, kam až nás to vynese. Co se mně osobně týče, tak druhá půlka sezony je zatím dobrá. V té první jsem byl zraněný a dlouho jsem se z toho dostával.

Petr Strapáč (útočník)

Petr StrapáčZdroj: Deník / Heloňa Stanislav„Herně jsem se necítil úplně špatně, ale gólů a hlavně bodů jsem měl mít určitě víc. V koncovce se bohužel trápím, tak doufám, že mi to tam v novém roce začne padat. Ale co se týče týmu, tak nelze polemizovat o tom, že jsme spokojení. Kdyby nám někdo před sezonou řekl, že budeme takhle vysoko, tak bychom tomu možná ani nevěřili. Hrajeme, co máme, můžeme se jeden na druhého spolehnout, dřeme. Na to nemůžu říct ani půl slova, ale osobně cítím, že mám ještě rezervy.“