„Podali jsme takový průměrný prvoligový výkon. S takovým bychom v extralize neměli co dělat. Jirka Dopita v Karlových Varech hodnotil zápas, že byl velice zklamaný, to můžu jen zopakovat. Domácím k tomu, aby nás jasně přehráli, stačilo být jen trošku důslední a bruslit," zhodnotil zápas olomoucký trenér Petr Fiala.

Slavia tak po devíti zápasech ukončila sérii porážek.Slavia proti Moře

„Už jsme takový výsledek konečně potřebovali. Hráči dneska ukázali neskutečnou vůli po vítězství. Rád bych i za ně věnoval výhru divákům, kteří nám pomohli a povzbudili nás. Kluci si to vítězství dneska zasloužili za práci, kterou i v této těžké situaci odvádějí," ocenil trenér domácích Dušan Gregor.

Hosté začali velmi aktivně. Po levém křídle prosvištěl Herman, ale zakončit už nestihl. V pokračující akci nejprve gólmana Svobodu prověřil Zuzin, který se mohl dostat k dorážce, jenže mu puk přeskočil hokejku.

Mora se ale gólu přece jen dočkala. Patera puk nahodil na Svobodu, jenž ho vyrazil před sebe do brankoviště, kde si ho našel Rachůnek.

Domácí mohli vzápětí v přesilovce vyrovnat. Vlasákovu střelu však zblokoval Škůrek. Kohouti jednogólový náskok do přestávky neudrželi. Stránský puk nahodil od modré, Vošvrda kotouč vyrazil před sebe a z dorážky byl úspěšný Poletín.

Ještě před první sirénou se Hanáci v oslabení dostali do přečíslení, ale Herman před brankou nezpracoval skákavou přihrávku.

Druhá třetina začala pro hosty katastrofálně. Slavia dohrávala přesilovku, Šenkeří nahodil puk od modré a Poletín ho opět zametl do sítě. Ze hry uplynulo 27 sekund.Pouták

Hanáci se navíc nepoučili a vrátka od trestné lavice se nezavřela. Kohouti šli dokonce do tří a domácí toho využili. Když už Rachůnek naskakoval na led, Šenkeřík si najel na buly a jeho bomba skončila pod břevnem. Olomoucká lavička reagovala oddechovým časem.

Domluva ale moc nepomohla. Do velké šance se dostal Holec, jehož střelu špičkou betonu vykopl Vošvrda. Kohouti se oklepali až těsně před přestávkou. Rác se prokličkoval před branku, přihrál ještě Maroszovi, jenže ten nebyl přesný. Hosté začínali třetí třetinu přesilovkou. Jenže místo, aby početní výhodu využili, Marosz nesmyslně fauloval a gól padl na druhé straně. A opět osvědčený signál. Nahození od modré a dorážka z předbrankového prostoru. Tentokrát byl úspěšný Divíšek.

Jednalo se už o třetí využitou přesilovku Slavie. „Při takovém počtu vyloučení se hrát nedá. Kdyby to bylo aspoň za nějakou tvrdost, ale všechno to bylo hákování a podražení. To je o bruslení, jsou to fauly z lenosti," kritizoval Fiala.

Olomoucký zmar dokonal Vlasák, který zužitkoval parádní přihrávku Divíška. To už na ledě nevydržel gólman Vošvrda, jehož v extraligové premiéře nahradil junior Urbisch.

Za stavu 5:1 by se zdálo, že se zápas v poklidu dohraje, ale to se nestalo. Gólman Svoboda vystartoval proti dotírajícímu Maroszovi, za což vyfasoval trest na pět minut a do konce. Do branky tak musel další mladík Novák.

Hosté si v přesilovce vytvořili několik šancí. Patera ale před prázdnou brankou nejprve netrefil puk a poté mířil do Štichovy brusle. Rachůnkovu střelu pak zastavila tyč.

HC Slavia Praha – HC Olomouc 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 15. Poletín (J. Doležal, Stránský), 21. Poletín (Šenkeřík, Divíšek), 27. Šenkeřík (Poletín, Divíšek), 43. Divíšek (Šenkeřík, Poletín), 49. Vlasák (Divíšek, Sklenář) – 6. T. Rachůnek (Patera). Rozhodčí: Lacina, Souček – Charvát, Frodl. Vyloučení: 5:12, navíc A. Svoboda (Slavia) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 6151.

Slavia: A. Svoboda (53. D. Novák) – Šenkeřík, Kolařík, Štich, Krejčí, A. Růžička, Beňovič – Vlasák, Divíšek, Sklenář – Holec, Vas, Kolář – Stránský, J. Doležal, Poletín – Andres, M. Čermák, J. Veselý. Trenéři: Gregor a J. Beránek.

Olomouc: Vošvrda (49. Urbisch) – Majeský, Ondrušek, Skrbek, Staněk, Škůrek, Vyrůbalík – Rác, Marosz, Cibák – T. Rachůnek, Patera, R. Dlouhý – Zuzin, Herman, Laš – Buc, J. Knotek, Matai. Trenéři: Fiala a Dopita.