Další interesantní duel přijde na řadu v sobotu v rámci šlágru 47. kola, který se odehraje na ledě vedoucího celku soutěže.

Mora zatím s favoritem první ligy Mladou Boleslaví ani jedou v základní hrací době neprohrála.

V prvním domácím zápase ji však ani skvělá forma útočníka Matěje Pekra a jeho dvě branky neuchránily od porážky po samostatných nájezdech. Kohouti tehdy přišli o domácí neporazitelnost.

Chuť si však spravili hned ve venkovní odvetě, kterou vyhráli 4:2.

V předvánočním čase si Mora se „škodováky" poradila na vlastním ledě 2:1 a hostům doslova tekly nervy.

Co přinese v pořadí čtvrtý souboj letošní sezony?

„Myslím, že zápas s Boleslaví bude takový zlomový, kdy se rozhodne, jestli budeme druzí, nebo třetí," prohlásil nejlepší střelec Mory Matěj Pekr.

Kohouti po víkendové domácí prohře s Ústím nad Labem ve středu zvítězili v Hradci Králové, kde se Pekr blýskl čtyřmi trefami do černého.

Pokud Hanáci získají body i v Mladé Boleslavi, budou mít velmi slibně nakročeno k udržení druhé příčky po základní části.

A co víc, budou moci myslet dokonce i na útok na první pozici, kterou drží se čtyřbodovým náskokem Středočeši.

Souboj nejlepších střelců soutěže

Na boleslavském ledě se nestřetnou pouze nejlepší dva týmy sezony.

Rovněž půjde o souboj dvou nejlepších střelců druhé nejvyšší soutěže. Domácí Tomáš Nouza i olomoucký Pekr mají na svém kontě 27 zásahů.

„Já bych ale v sobotu moje góly vyměnil za body z Boleslavi. Minimálně dva, maximálně tři," usmíval se Matěj Pekr ve čtvrtek.

Den po fantastickém galapředstavení proti Hradci dostal tréninkové volno.

„Ještě mě bohužel stále trápí to zranění, které jsem měl těch čtrnáct dní. V sobotu bych ale určitě chtěl nastoupit," potvrdil tahoun Kohoutů.

V hledišti to bylo hodně vyhecované

Sobotní soupeř Olomouce na poslední chvíli posiloval kádr. Na domácí straně nastoupí útočník Zbyněk Hrdel, kterého si Boleslavští na závěr přestupního termínu stáhli z Berouna.

Dalšími aktuálními posilami Středočehů jsou bek Tomáš Kolafa z Jihlavy a také dvojice útočníků Zdeněk Ondřej – Ondřej Havlíček.

Posílený mladoboleslavský tým si na Hanáky brousí zuby.

„Počítám s tím, že utkání bude mít náboj. To poslední v Olomouci bylo hlavně v hledišti hodně vyhecované. Já osobně se na ten zápas moc těším a myslím, že i v kabině už panuje taková ta správná nervozita," prozradil na klubovém webu generální manažer BK Mladá Boleslav Jan Tůma.

Souboj mezi hokejisty Mladé Boleslavi a Olomouce startuje v sobotu v 17.30.