Přerované využili mírné výhody prostředí MEO Arény a ve dvojzápase porazili loňského mistra 6:5 a 6:4. Proklouzli tak na finálový turnaj do Chrudimi, a protože o třetí místo se nehraje, mají jisté medaile.

„Je to historický postup. My to tady hrajeme několik let, vždy jsme k tomu byli čím dál blíž. Hráli jsme o sestup, pak jsme se těsně dostali do play-off, potom čtvrtfinále. Teď si to hrozně užíváme," usmíval se zkušený Pavel Hanák.

Oba sobotní zápasy byly obrovsky vyrovnané. Ten první Přerov urval ve svůj prospěch až ve čtvrté čtvrtině. „Rozhodovaly opravdu maličkosti. Pořád jsme se tahali o gól, první vítězství stálo hodně sil. Ve druhém zápase jsme soupeře zbytečně pouštěli vlastními chybami ke snížení a třepali jsme se o výsledek," uznal Pavel Hanák.

On sám si finálový turnaj nezahraje. Poprvé v kariéře dostal pozvánku do reprezentace, vzhledem ke svému věku té veteránské po bok další přerovské ikony Karla Pláška. „Pro mě je to splnění snu. Já in-line hraji asi šestnáct let. Obléct si reprezentační dres, to je to nejvíc. Jediné, co to kazí je, že budu klukům fandit na dálku," pousmál se sedmatřicetiletý hráč.

Kromě Přerova si finálový turnaj zahraje také Černošice, Nový Jičín a favorizovaný Beroun. „Teď už je to vabank, stát se může cokoliv, ale Beroun je suverén letošní sezony. Věřím, že zabojujeme, dnes jsme porazili loňského mistra, může se stát cokoliv," uzavřel Pavel Hanák.

1. zápas: IHC Night Birds Přerov – IHC Tempish Olomouc 6:5 (1:1, 1:2, 2:1, 2:1)

Branky: Školoud 3, Hanák, Zbořil, Ferenc – Čuřík 3, L. Cik, Roupec

2. zápas: IHC Night Birds Přerov – IHC Tempish Olomouc 6:4 (1:1, 1:1, 3:2, 1:0)

Branky: Schejbal, Jergl, Školoud, Hanák, Galetka, Ditrich – Korhoň 2, Čuřík, Roupec.