Jestřábi na závěr zdolali doma Uničov v utkání, jenž nemělo ani zdaleka druholigové parametry.

„To už nemělo s hokejem nic společného. Kdybychom si dali na rybník boty a hráli tam, tak by to vypadalo asi stejně,“ prohlásil dvaadvacetiletý gólman.

Prostějov má za sebou poslední zápas sezony. Je to úleva, že je tato hrozná sezona konečně pryč?
Asi je to dobře, jak říkáte. (směje se) Tyhle poslední zápasy, to mělo s hokejem málo společného. Soupeři taky o nic nešlo, i když takových zápasů byla většina. Nevím, co bych k tomu řekl, prostě to už stálo za houby.

Sezonu si prohráli Jestřábi už o hodně dřív?
To se prohrálo daleko dřív. Spousta zápasů nám nevyšla, hodně zápasů jsme prohráli o gól, ale na druhou stranu jsme v hodně zápasech taky dostali na prdel. Bylo to špatné.

Můžete najít nějaké pozitiva na vašem prostějovském angažmá? Tuším, že to půjde dost těžko.
No právě. Super pro mě bylo, že jsem pořád chytal a ve většině zápasů jsem si hodně zachytal. Třeba mi to pomůže, že jsem chytal v takových situacích, a do budoucna mi to k něčemu bude. Ale určitě bych to vyměnil za to, abychom postoupili do play-off a hráli trošku jinak.

Dostávali jste poměrně hodně branek. Je to taková kolektivní vina?
Góly jsou vizitkou celého mančaftu. Nebudu to svádět na obranu, na útočníky, ani na sebe. Dostali jsme je všichni a bohužel jich padalo fakt dost.

Jaká byla atmosféra v posledních týdnech v prostějovské kabině?
To už bylo takové odevzdané. Dohrávali jsme to hodně s juniory, do Orlové nás jelo asi dvanáct. Ještě že jsme vyhráli aspoň dneska, protože to už by byla úplná katastrofa prohrát tenhle zápas. To už nemělo s hokejem nic společného. Kdybychom si dali na rybník boty a hráli tam, tak by to vypadalo asi stejně. Opravdu strašné.

Diváci při vás přesto dlouho stáli. I když v posledním zápase už nefandili.
Já se jim nedivím. Vydrželi dlouho. Nás třeba ale mrzel ten zápas, jak jsme doma hráli s Novým Jičínem, kdy jsme vedli 2:0 a oni nám tam naházeli ty rukavice. To si myslím, že si mohli nechat na jinou situaci, ale mají na to právo. Vydrželi fandit dlouho a za to jim patří dík.

Co teď bude dál s prostějovským hokejem? Tuší to někdo?

To ví málo kdo. Kdyby se to tady dostalo do správných rukou a začalo se s tím něco dělat, tak by ten hokej tady byl super. To by se zvedlo úplně jinak. Ale od toho nejsem já, to se musejí angažovat jiní.

Sezonu jste začal v Olomouci, kde jste nejdřív moc nechytal, ale pak jste pár šancí dostal. Když ale do Mory přišel Alexandr Hylák, tak jste musel odejít do Prostějova. Když to vezmete celkově, měl jste už i lepší sezony ve své kariéře, že?

To jsem měl, to je pravda. Světlé momenty by se tam ale určitě našly. Třeba když jsem jednu dobu šel v Olomouci do brány a něco jsem odchytal. Něco jsme vyhráli a škoda, že jsem v bráně nevydržel déle. A pak přišel Saša, šel jsem sem a už to bylo jen horší a horší.

Tohle dobou jste se mohl připravovat na semifinále první ligy s Chomutovem. Nemrzí vás to?
To takhle nemůžu brát. Já jsem chtěl udělat maximum pro to, aby se tady udělal nějaké výsledek, ale bohužel se to nepovedlo. Nikomu to nešlo a nikdo nehrál to, na co má. Takže to dopadlo, jak to dopadlo.

Počítáte, že budete v další sezoně opět chytat v Olomouci?
Sám nevím, co bude. Nevím, jestli mě budou chtít, takže nevím, jak to dopadne. Jsem hráč Zlína, tím nechci říct, že si myslím, že budu ve Zlíně. To ani náhodu. (smích) Ale oni mě taky můžou poslat někam na hostování, takže vážně nevím, co bude. Nějak to dopadne.

Teď vám tedy začíná zasloužená dovolená?
Ještě trénuji v Olomouci, ale hlavně si teď chci psychicky odpočinout od těchto zápasů. Začíná dovolená.

Miroslav Mazal