Sedlák do podhůří Jeseníků míří ze slovenské extraligy, v Nitře byl se sedmi asistencemi nejproduktivnějším zadákem.

A jeho příběh může pro nezasvěcené znít snad až tragikomicky. Na zločince nevypadá. Podlehl hazardu, nasekal si dluhy a pak přišel zkrat.

„Dodnes nevím, proč jsem se k loupeži odhodlal, do té doby jsem nikdy nedostal ani pokutu. V životě by mě nenapadlo, že si v hračkářství koupím dětskou pistoli za 126 korun, na obličej si nasadím šátek a vběhnu do kanceláře,“ uvedl před časem pro Deník Tomáš Sedlák.

“Jezdil jsem autem po městě a najednou mi hrklo. Zkrat. Před zaměstnanci té firmy jsem musel vypadat hodně směšně, protože se mi hned začali smát,“ pokračuje Sedlák.

Přepadení šternberského velkoobchodu skončilo dříve než začalo: zaměstnanci Sedláka ihned „odzbrojili“ (měl opravdu dětskou pistoli) a zavolali policii.

Mladý hokejista strávil měsíc ve vazbě, soud ho nakonec potrestal dvěma a půl lety vězení s podmínkou na čtyři roky.

Podmínečný trest rozpoutal ve Šternberku a na Olomoucku diskuse i emoce. Lidé nejčastěji kritizovali „mírnost“ verdiktu a pokazovali přitom na to, že jde o starostova syna.

Jiní naopak propojování dospělého muže s otcem ve veřejné funkci rezolutně odmítali a trest za Sedlákův prohřešek a jeho postoj k němu považovali za adekvátní.

Státní zástupce, požadující pro Sedláka nepodmíněný trest, se proti verdiktu odvolal ke krajskému soudu. Ten ale s konečnou platností koncem dubna rozhodl, že mladý hokejista do vězení nepůjde.

SOUVISEJÍCÍ:

Lupič Sedlák nepůjde do vězení, soud odvolání zamítl

Verdikt nad Sedlákem vyvolal vlnu diskusí

Jan Kastner, Jiří Mareček