Po první třetině vedli Kohouti o dvě branky, ve druhé části hry mohli vedení navýšit, místo toho ale inkasovali.

„Měli jsme je na lopatě. Měli jsme dost šancí a možná, kdyby tam jedna padla, tak už mohlo být hotovo," prohlásil po zápase centr první formace Jiří Řípa, autor jedné z branek.

Na úvod série s Hradcem Králové jste těsně prohráli. Kde hledat příčiny neúspěchu?
Je to play off, takže bylo jasné, že to bude zápas, ve kterém se budou souboje trochu dohrávat a nebude to nic jednoduchého. Myslím, že jsme nehráli špatně. Byla škoda, že jsme dali gól na 1:0 a pak jsme se nechali vyloučit do tří a dostali jsme gól. Pak se nám to podařilo znovu otočit, ale přestali jsme hrát, asi jsme si mysleli, že to tak trochu ubráníme a to se nám nakonec vymstilo. A hlavě ty fauly, které nás poslaly do tří.

Ve druhé třetině jste asi mohli de facto rozhodnout celý zápas.
Taky se mi zdá, že jsme je měli na lopatě. Měli jsme dost šancí a možná, kdyby tam jedna padla, tak už mohlo být hotovo. Na kdyby se ale nehraje, takže se to otočilo a prohrálo se.

Dostal se Hradec na koně jenom díky možnostem hrát přesilové hry?
I my jsme tam měli hodně přesilovek, které jsme nedokázali využít. Ve druhé třetině jsme ale šli opět do tří a to pro nás bylo dnes asi smrtící.

Byly ty zákroky zbytečné?
Myslím, že trochu ano. Teď jsme si to řekli, že si na to musíme dávat pozor. V pátek nás čeká nový zápas a už nesmíme tolik faulovat.

Co dál je potřeba do dalších zápasů změnit?
Nejlepší by bylo, kdybychom nebyli tolik vylučovaní (pousmál se). Myslím, že předvedená hra nebyla špatná, a myslím, že když nebudeme vylučovaní, tak vyhrajeme. Prostě play off je takové, že se jednou vyhraje a jednou prohraje. Nemůžeme čekat, že vyhrajeme čtyři nula na zápasy.