„Nechci zatím na reprezentaci myslet. V pátek hrajeme důležitý zápas proti Brnu a v neděli s Pardubicemi. Hlavu si na reprezentaci nastavím až v pondělí," soustředí se na klíčové extraligové zápasy slovenský útočník.

Při nedělním zápase ve Zlíně trenéři sestavili slovenský útok Zuzin, Cibák, Buc. Jak vám seděla tato souhra?
V neděli se změnilo složení všech útoků. Před zápasem jsme si řekli, co budeme hrát. Dost nás motivovalo, že hrajeme tři Slováci spolu. Dost si i rozumíme v hokeji i mimo led. Na zápas jsme se těšili. Škoda, že se utkání lépe nevyvíjelo. Trenér pak změnil formace a zápas jsem tak dohrával jen s Martinem Cibákem. Hrálo se nám výborně a ještě bych to jednou zkusil.

Jak se těšíte na derby s Kometou? Bude vyprodáno a dorazí řada brněnských fanoušků.
To se hraje nejlépe. Atmosféra nás může nakopnout a vyhecovat. Může se stát, že budeme prohrávat, ale atmosféra nám dodá více sebevědomí a vyhecuje nás ještě víc.

V poslední době prohráváte a nedáváte góly. Co udělat, aby se to změnilo?
Minimum gólů dostáváme při hře pět na pět. Při vyrovnaném stavu hráčů si umíme vytvořit tlak. Devadesát procent inkasovaných gólů jsme dostali v oslabení. Musíme tak zlepšit hru v oslabení, anebo těm faulům předejít. Zbytečné jsou ale fauly ve středu a v rohu hřiště nebo při našem napadání. Proto dostáváme góly v oslabení a naopak v přesilovkách je neumíme dát. Když už nám nejdou přesilovky, tak nemůžeme hrát oslabení.

Dokážete vysvětlit, proč najednou nedokážete střílet góly?
V zápase se hraje hodně přesilovek a oslabení. Soupeř si vytvoří nějaký tlak, my odpadneme. Navíc všichni hráči nejsou vytěžovaní na oslabení. Ti, co naopak jsou určení na oslabení, jsou vyčerpaní, a když už se dostaneme ke hře pět na pět, tak z té formace hrají naplno jen tři. Nemáme jednu třetinu, kdybychom hráli deset patnáct minut pět na pět a vytvořili si nějaký tlak.

Jak byste okomentoval nejbližší soupeře? Kometa i Pardubice jsou sice v horní polovině tabulky, ale jejich forma není zrovna nejlepší.
Na to se nemůžeme dívat, jestli má někdo formu, nebo ne. Musíme se soustředit především na vlastní výkon. Samozřejmě, že si budeme muset dát pozor na určité hráče. Víme, že v Brně chytá výborně Marek Čiliak, takže budeme ho muset překvapit nějakým tlakem do branky. Všechno závisí na nás. My hrajeme doma a musíme to dokázat.

Co pro vás ve druhé polovině sezony znamená nominace do slovenské reprezentace?
Je jasné, že to každého potěší. Ale nechci zatím na reprezentaci myslet. V pátek hrajeme důležitý zápas proti Brnu a v neděli s Pardubicemi. Hlavu si na reprezentaci nastavím až v pondělí. Teď se na to nesoustředím. V pátek chceme předvést stoprocentní výkon. Doufám, že se nám po těch porážkách podaří zvítězit. Bylo by dobré, kdybychom potěšili i diváky.