Hanáci zatím nastříleli třináct přesilovkových gólů. Důležitou součastí úspěšné pětky je obránce David Škůrek, který se svými bombami od modré trefil již ve třech případech. Naposledy proti Plzni hned dvakrát. „Teď mám trošku štěstí, že mi to tam padá. Hodně jsem toho zahodil, tak doufám, že se to teď otočí,“ věří urostlý bek, který je s 36 střelami nejpilnějším střelcem týmu.

„David, když se trefí, tak se to gólmanovi těžko chytá. Střelbu zpřesnil. Trénuje, pracuje na tom,“ chváli svého svěřence trenér Zdeněk Venera.

A zároveň připomněl důležitost přesilovkových gólů. „Je to strašně důležité. Když si pomůžeme přesilovkovým gólem, mužstvo se pokropí živou vodou,“ zmínil Zdeněk Venera.

Škůrek nejenomže tvrdě pálí, ale své střely se snaží i přesně umístit. Proti Plzni obě střely mířily nahoru. „Když jde tvrdá rána nahoru, tak je to pro gólmana těžké chytit,“ uvědomuje si David Škůrek.

Mezi žádné vyhlášené kanonýry nepatří. V extralize se ve 119 zápasech trefil šestnáctkrát. A kdy se naposledy trefil dvakrát? „To si pamatuju. Bylo to doma proti Litvínovu,“ má jasno David Škůrek.

Olomoučtí hokejisté tak odčinili potupnou desítku ze západu Čech. „Chtěli jsme navázat na předchozí dva domácí zápasy. Povedlo se nám to. Dobře jsme stříleli a napadalo nám to do branky,“ pochvaloval si David Škůrek.

Olomoučtí hokejisté (v červeném) porazili Plzeň 5:0. Branislav Konrád a David Škůrek
Plecharéna slavila! Mora se lídrovi pomstila za debakl

Konrád: Cením si každé nuly

Gólman Branislav Konrád proti ofenzivnímu soupeři vychytal nulu. To se v této sezoně zatím ještě nikomu nepovedlo. „Cením si každé nuly. Nejpodstatnější je, že je to za tři body,“ nezveličoval Branislav Konrád nijak čisté konto.

Důležité je, že Mora skoncovala s mizernou bilancí z domácího ledu. „Vychází nám, co chceme hrát. Určitě nás nakopne devět bodů ze tří zápasů. Doma jsme to chtěli prolomit. Doufám, že nám to pomůže,“ věří David Škůrek.

„Hrajeme lépe. Nehráli jsme špatně už předchozí domácí zápasy, jen jsme je zbytečně ztráceli. Teď se to otáčí na naší stranu. Musíme si toho vážit,“ přidal se Branislav Konrád.

Ten po katastrofálním začátku sezony opět vrací mezi extraligovou špičku. V úspěšnosti zákroků sice ne, ale čtyři nuly nemá kromě něj nikdo. „Statistiky radši nesleduju. Nejpodstatnější je, kolik mám výher,“ poznamenal Branislav Konrád.

Již dnes formu Mory prověří Liberec. „Budeme se tam snažit něco uhrát,“ plánuje Branislav Konrád.

MOL CUP: Sigmy vypadla s Jabloncem, uprostřed v modrém Tomáš Chorý
Chorý po vypadnutí: Dostat tři góly za osm minut? To jsem viděl v hokeji

Jak se daří v přesilovkáchJan Knotek 3 góly + 3 asistenci
Martin Vyrůbalík 0 + 4
David Škůrek 3 + 1