„Je to nesmírně skvělý pocit už jen proto, že jsme vyhráli dva zápasy za sebou venku. Je to pro mě první play-off a postoupit dál je zkrátka úžasné,“ rozplýval se talent, kterého draftoval tým NHL z Chicaga.

Defenzivní partie ve Zlíně přinesla nesmírně dramatický závěr. Nezděsil jste se, jak to tam najednou začalo padat?

Takový zápas opravdu nepamatuju. Dva góly jsme dostali při jejich power-play, ale jsem nesmírně šťastný, že jsme to ubojovali. Samozřejmě bychom takové závěry neměli připouštět.

Netradiční bylo i to, že o regulérnosti obou zlínských branek rozhodoval videorozhodčí. Co se vám v tu chvíli honilo hlavou?

Já jsem si u toho druhého gólu myslel, že puk byl na čáře a že by to nemuselo platit. Rozhodčí ale uznal oba góly, takže asi byly. Pro nás škoda, že jsme měli na konci takové nervy, ale už jsme si oddechli.

Gólman Olomouce Branislav Konrád po postupovém vítězství ve Zlíně
Hrdina Mory Konrád: Poslední dny jsem jen spal, jedl a hrál hokej

Mohou vás tyto nervově vypjaté momenty posílit pro čtvrtfinále s Plzní?

Psychicky nás tyto konce mohou trochu posílit. Neměli bychom ale takové nervózní momenty raději vůbec připouštět.

V čem je podle vás nyní největší síla olomouckého týmu?

Máme tady skvělou partu kluků, kteří makají každé střídání na sto procent. Bojujeme jeden pro druhéhoa máme skvělou obranu, útoka hlavně gólmana, který nás drží nejen v play-off, ale celou sezonu. Doufám, že nám to bude vycházet i proti Plzni.

Je už samotný postup do čtvrtfinále velký úspěch?

Před sezonou nás nikdo neměl za hlavní favority, ale postupem času jsme byli pořád kolem toho šestého místa. Byla pro nás škoda, že jsme do čtvrtfinále neproklouzli hned. Ale prošli jsme přes předkolo a jsme teď rozehraní, což si myslím, že je naše výhoda. Vyhráli jsme tři zápasy a na Plzeň můžeme jít klidní a s čistou hlavou. Pokusíme se samozřejmě celou sérii urvat, protože každý chce postoupit co nejdál.

Extraligoví hokejisté Olomouce ovládli předkolo play-off, když sérii na tři vítězství ukončili v sobotu ve Zlíně po výhře 3:2. Na snímku vítězné emoce kohoutů.
Mora vyřadila Zlín! Ve čtvrtfinále vyzve našlapanou Plzeň

Věřím, že na to nebudeme myslet, že nás vítězství ve Zlíně povzbudí a budeme psychicky odolní i přesto, co jsme tam utrpěli.

Jak se změnil herní projev mužstva právě od plzeňského výprasku v úvodu sezony?

Začátek sezony nebyl vydařený, to víme všichni. Postupem času se to ale zlepšovalo. Zaměřovali jsme se víc na obrannou činnost. Teď jsme navíc výborně zvládli zápasy proti mužstvu, které rovněž sází na obranu.

Draftovalo vás slavné Chicago. Jste s nimi v kontaktu?

Ano, přijeli i na nějaký zápas a bavili jsme se osobně i potom přes e-mail. Říkali mi, co bych měl ještě zlepšit a tak dále.

Byl to dlouhý seznam?

Ne (usmívá se). Ale říkat bych to teď nechtěl. Je to na mně a budu se snažit v tom zlepšit. Nebudu tady prozrazovat své slabiny (směje se).

David Ostřížek
Ostřížek: Plán při gólu? Chtěl jsem hlavně dojet s pukem k bráně