Šatnou burácela hudba a hráči se pomalu soukali ven. Řada z nich měla zkušenost s loňskou baráží, kdy si Olomouc jako prvoligový tým vybojovala postup do nejvyšší soutěže. Proto je prý ani nepřekvapilo, že i letos se bojovalo téměř až do posledního kola.

„Já jsem tušil, že to takhle dopadne. Tipoval jsem, že definitivně se o tom, kdo bude hrát extraligu, rozhodne v posledním, nebo předposledním kole baráže," uvedl obránce Olomouce David Škůrek.

Podle něj se na jeho týmu trochu podepsala nervozita spojená s důležitostí zápasu.

„Věděli jsme, že se hraje o hodně, a ten začátek se nám nepovedl. Ale nechtěli jsme tady prohrát, potom by to bylo v posledním kole moc těžký," uvedl Škůrek.

Přestože v pátek večer Olomoučtí slavili, sezonu hodnotí s rozdílnými pocity. Začátek ročníku se jim povedl, ale ve druhé části je srazila dlouhá série porážek. A ani baráž nebyla z jejich strany jednoznačná.

„Pořád jsme se ale drželi v kontaktu s postupovými místy a věřili jsme, že se to povede," uvedl nejzkušenější útočník Olomouce Pavel Patera.

„Jsou to super pocity, máme obrovskou radost! Je to pro nás všechny obrovská úleva," řekl pro klubový Facebook útočník Jakub Herman.

Také on přiznal, že zápas v Budějovicích ovlivnila psychika.

„Byli jsme ze začátku možná trochu nervózní, naštěstí jsme se však ve třetí třetině semkli a odehráli to jako správný tým! Jeden za všechny, všichni za jednoho," dodal.

Olomoučtí hokejité sezonu uzavřou v neděli doma s Chomutovem a věří, že bude veselo.

„Na neděli se hodně těšíme. Doufáme, že bude vyprodáno. Chceme si to s fanoušky společně pořádně užít," uvedl Herman.