Extraligový nováček se průběžně zlepšuje, což by chtěl potvrdit proti Vítkovicím.

Severomoravský tým poslední dva zápasy prohrál.

„Kdyby vyhráli, tak možná budou ve větší pohodě. Každopádně budou chtít zvítězit," má jasno olomoucký trenér Jiří Dopita.

Největší nebezpečí hrozí od obávané útočné trojice Huna, Roman, Svačina.

„Každého soupeře si rozebíráme a samozřejmě, že se budeme snažit zaměřit na tuto produktivní lajnu. Vítkovice ale mají celkově slušný mančaft. Zaměříme se ale především na sebe," poznamenal Dopita.

V první lize to prošlo

Oproti zápasu na Spartě se do olomoucké sestavy vrátí zkušený obránce Skrbek 
a útočník Zuzin, který nahradí Pekra.

„Do týmu se měl pomalu vracet i Michal Vodný, ale zranil se. Má něco s vazy v koleni a sádru," upozornil Dopita na další zranění levého křídla, které dosud hrálo v prvoligové Třebíči.

Hra Mory se průběžně zlepšuje, ale stále převládají nedostatky. K těm patří především častá vyloučení.

„Většinou se jedná o zbytečné fauly. Hodně jsme trestáni za hru vysokou holí. V první lize to třeba klukům ještě prošlo, teď v extralize je to přísnější. Nemůžeme hrát tolik oslabení," uvědomuje si Dopita.

Střelba se zlepšila

Především při venkovních zápasech Hanáci působí zakřiknutě a nechávají se výrazně přestřílet.

„Ale na Spartě jsme za dvě třetiny byli aktivnější. Střelba už se zlepšila, což je patrné hlavně při domácích utkáních," dodal Dopita.

Hokejisté Vítkovic na Hanou přijedou po dvou prohrách v řadě, když doma podlehli Liberci i vinou rozhodčího 2:3 a v úterní dohrávce šestého kola prohráli se Slavií 2:4.

„Pro nás je teď těžký každý soupeř. Musíme se na zápas nachystat a dát se do kupy. Pokusíme se tam bodovat," řekl pro klubový web útočník Ondrej Šedivý, jenž byl dvě sezony v rámci střídavých startů i v tehdy prvoligové Olomouci.