Tentokrát oplatili Plzni debakl 0:10 a po výhře 5:0 sesadili Západočechy z čela extraligy.

„Jsme rádi, že jsme ve všech třech domácích zápasech zabrali. Fanouškům jsme výhry dlužili. Jsme rádi, že se to podařilo. Chtěli bychom v tom pokračovali,“ řekl po třetí domácí výře v řadě olomoucký trenér Zdeněk Venera.

První vzájemný zápas obou soupeřů skončil v Plzni potupnou desítkou. Asistent plzeňského trenéra Jiří Hanzlík ale odmítl, že by tým byl tímto jednoznačným výsledkem ovlivněn.

„V pátek jsme hráli v Třinci a tři dny venku asi není úplně ono. Naše výkonnost šla trošku dolů. Nad žádným 10:0 jsme nepřemýšleli. Věděli jsme proti komu hrajeme a jaké jsou silné stránky soupeře,“ řekl Jiří Hanzlík.

Mora na lídra extraligy vlétla a před plzeňskou brankou bylo rušno. Ujala se až dvojnásobná přesilovka, kdy se bombou trefil Škůrek.

„Využitá dvojnásobná přesilovka byla důležitá. Gól mužstvo dobře nastartoval,“ upozornil Zdeněk Venera.

Prostějovské volejbalistky: Helena Horká (č. 2), Kathleen Weiss (č. 6)
Rušné derby, Olomoučanky ale zmáčkly Prostějov pozdě

"Přehráli nás nasazením a bruslením"

Hosté mohli vyrovnat. Po špatné rozehrávce se do brejku dostal Gulaš, ale Konráda nepřekonal. Naopak na druhé straně byl po Holcově výpadu úspěšný Káňa, který premiéru v olomouckém dresu oslavil gólem.

Na začátku druhé třetiny se Stachova střela otřela o břevno. To Skladaný byl úspěšnější a poslal Moru do vedení 3:0.

„Vždy, když se Plzeň nadechovala k náporu, tak jsme dali druhý a třetí gól,“ přiznal Zdeněk Venera.

Třetí gól zlomil odpor soupeře a nic na tom nezměnila ani čtyřminutová přesilovka Plzně při vyloučení Laše. „Třetí gól zápas rozhodl,“ konstatoval Jiří Hanzlík.

Zápas už se dohrával jen z povinnosti. Domácí ale nijak zbývající čas nevypustili a další góly přidali Ostřížek a znovu Škůrek.

„Jsme moc rádi, že jsme navázali na předešlé domácí zápasy a že jsme proti Plzni udrželi čisté konto. Soupeř dává hodně gólů a má produktivní první lajnu,“ ocenil Zdeněk Venera.

„Domácí nás přehráli svými vlastními zbraněmi: nasazením, bruslením a souboji,“ upozornil na největší rozdíl Jiří Hanzlík.

Brankář Sigmy Miloš Buchta vyráží balón - vlevo Milan Baroš, vpravo od gólmana Ondřej Šašinka, Martin Šindelář a Lukáš Kalvach
Gólman Sigmy Buchta: Baník nás předčil bojovností, my jej kvalitou
Hokejisté University Shields Olomouc
Olomouc má svůj univerzitní hokejový tým. Hraje Evropskou ligu a láká fans

HC Olomouc – HC Škoda Plzeň 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. Škůrek (Vyrůbalík, Eberle), 19. J. Káňa (Holec), 28. Skladaný (Burian), 56. Ostřížek (Strapáč), 59. Škůrek (J. Knotek). Rozhodčí: Hejduk, Petružálek – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:5. Využití: 3:0. Diváci: 4507.
Olomouc: Konrád – Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas, Staněk – Eberle, J. Knotek, Laš – Skladaný, Sundher, Burian – Ostřížek, Mráz, Strapáč – J. Káňa, Herman, Holec. Trenéři: Venera, Moták a Tomajko.
Plzeň: M. Svoboda – Jones, Moravčík, D. Sklenička, Kindl, Čerešňák, Kvasnička – Gulaš, Mertl, D. Kubalík – Indrák, Preisinger, Stach – Straka, Kracík, Schleiss – Hollweg, Kodýtek, Vracovský. Trenéři: Straka, Vlasák, Hanzlík a Čihák.