Rašner má v jednadvaceti letech na svém kontě přes sto extraligových zápasů a trenér Jiří Vykoukal si od něj slibuje vyztužení defenzivních řad.

„Je to hráč s potenciálem a budoucností. Uvidíme, jak kvalitní posila to bude. Bude záležet na něm. Očekávám, že týmu pomůže,“ prohlásil kouč Prostějova.

Ten Rašnera poprvé nasadil při senzační výhře v Českých Budějovicích a jeho výkon se mu zamlouval.

„Měl jsem trochu obavy, protože na tréninku bylo vidět, že čtrnáct dní nebyl na ledě a netrénoval. Ale ten zápas zvládl velice dobře,“ pochválil olomouckého odchovance Vykoukal.

Hokej Motor-Prostějov v Českých Budějovicích
Bravo. Jestřábi jako první tým vyhráli v Českých Budějovicích

Nohy mě nebolely, dech byl v pohodě

I Rašner, který před utkáním trénoval s týmem pouze pět dní, žádné tréninkové manko necítil. „Musím říct, že jsem se cítil dobře. Nohy mě nebolely. Dech byl taky v pohodě,“ kvitoval stříbrný medailista z mistrovství světa do 18 let.

Rašner odehrál v letošní sezoně za Chomutov dvanáct extraligových utkání, většinu v úvodu sezony. V říjnu pak ze sestavy vypadl a nastupoval jen za prvoligovou Kadaň.

„Angažmá v Chomutově pro mě byla zkušenost. Nakonec to ale nedopadlo podle mých a ani podle jejich představ, takže jsme se dohodli na ukončení,“ vrací se ke své chomutovské anabázi mladý obránce.

Odchovanec prostějovského hokeje Martin Janeček se stal trenérem Sparty
Bývalý Jestřáb Janeček je trenérem Sparty

Blízko domů

Ten si pochvaluje, že to teď bude mít z Prostějova mnohem blíže domů do Šumperka.

„Jo to kousek. Jezdíme dva tři kluci ze Šumperka nebo z Litovle, ať už Matěj Bažant nebo Aleš Holík. Takže se takhle střídáme a tím se to cestování ulehčí. Navíc to není žádná štreka,“ říká Rašner.

Jednadvacetiletý rodák z Jeseníku našel podle svých slov v prostějovské kabině zkušené a kvalitní spoluhráče.

„Tým je dobrý. Máme zkušené hráče, kteří v šatně řeknou, co hrát. A když se nebude dařit, tak mužstvo podrží a nezklamou. Myslím, že se podaří urvat play-off,“ věří Rašner.

Nová posila Jestřábů si svou domácí premiéru odbude v pátek proti Kadani. Tedy proti svým bývalým spoluhráčům.

„Těším se, ale budu k tomu přistupovat jako ke každému jinému zápasu, abych nebyl přemotivovaný. Protože to pak člověk více chybuje. Až po zápase to můžu brát, že jsem si zahrál proti klukům, které znám,“ poznamenal prostějovský obránce.

Ještě před Kadaní čeká Jestřáby venkovní duel v Benátkách a proti třináctému týmu by Hanáci rádi zužitkovali sebevědomí nabrané výhrou v Budějovicích.

„Je to hodně houževnatý soupeř. Dobře bruslí a dohrávají. Ale musíme je přehrát a porazit,“ burcuje Rašner.

V Prostějově dnes domácí tým v semifinálové skupině Tenisové extraligy potvrdil roli favorita. TK Agrofert vede nad Prechezou Přerov 5-2,
Žádné překvapení. Ve finále extraligy Prostějov vyzve Spartu