Jeden z olomouckých tahounů se po vítězství nad Mladou Boleslaví těšil na velkolepé oslavy a uvažoval nad následující sezonou, která pro Moru bude mít přívlastek extraligová.

Loni jste baráž kvůli zranění nehrál, jsou teď pro vás dvojnásob sladké pocity?
Já jsem před startem baráže říkal, že si to chci užít, ale nečekal jsem, že to bude s takovou tečkou. Teď si chci užít ty oslavy (směje se). Samozřejmě jsem plný nadšení, euforie. Myslím, že jsme si to zasloužili. Celou baráž jsme hráli tak, že jsme sbírali body i venku. Nebylo to jenom o dnešním zápase, který jsme urvali až v prodloužení. My jsme potřebovali vyhrát, to se podařilo a jsme tam.

Prakticky od startu baráže jste si drželi postupové příčky. Dá se asi říct, že postupujete po právu, i když jste proměnili až druhý mečbol?
Myslím, že to svědčí o tom, že jsme nepostoupili náhodou. V průběhu baráže jsme byli pořád minimálně na druhém místě a drželi jsme to zuby nehty. Možná jsme měli v některých zápasech trochu štěstí, ale to k tomu určitě patří. My jsme do toho dali hlavně bojovnost, srdce a hlavně kolektiv. Myslím, že právě ten kolektiv v baráži neměl nikdo lepší než my.

V baráži uspěly dva prvoligové celky. Asi to je důkazem toho, že tahle soutěž je také velice kvalitní, že?
Já jsem četl nějaký rozhovor s Liborem Procházkou a on říkal, že mezi spodkem extraligy a vrchem první ligy jsou minimální rozdíly. Ona je to pravda. Konkrétně to Kladno mělo špatnou sezonu a byli psychicky strašně dole. My jsme měli povedenou sezonu a psychicky jsme byli nahoře. To hrálo taky roli.

Vy jste s extraligovými nabídkami koketoval v minulých sezonách. Ale vybojovat nejvyšší soutěž přímo na ledě je pro vás asi nejlepší varianta?
My jsme se o tom v průběhu sezony bavili se spoluhráči, že už taky nejsme z pohledu těch extraligových tabulek nejmladší a že nás do extraligy asi nikdo nekoupí. A že pro nás bude jednodušší, když si to vybojujeme. My jsme si to vybojovali a teď si to snad můžeme zahrát. Já doufám, že všichni, kteří tady dneska jsou a vybojovali to, dostanou šanci extraligu hrát. Pevně věří sobě i ostatním, že to, co jsme předváděli v baráži a v play off, tak to by mohlo na udržení extraligy stačit. Ale to ještě předbíhám.

Úkol jsme splnili, teď je to na jiných

Signály ze strany vedení naznačují, že Olomouc bude nejvyšší soutěž rozhodně hrát?
My jsme byli už od začátku informovaní, že se chce postoupit. My jsme svůj úkol splnili a teď je to otázka vedení, města a tak dále. To už se mě netýká, to už je mi jedno. Ale my jsme svůj úkol splnili, co se po nás v uvozovkách chtělo.

Budete slavit hned, nebo počkáte až po nedělním zápase?
Ne, není na co čekat (usmívá se). My určitě budeme slavit dlouho, dlouho. Já teda doufám, že to v tu neděli ještě nějak zvládneme a že tam nebude nějaká ostuda (usmívá se). Ale to už je zápas o ničem. My budeme slavit už dnes a myslím, že se zastavíme někdy příští týden (smích).

Pro většinu hráčů je to vrchol kariéry, takže ty oslavy tomu budou odpovídat?
Určitě. Já můžu říct, že se mi splnil sen. Postoupil jsem do extraligy a možná ji budu hrát. To si taky nemůže říct každý. Já jsem si sen splnil a myslím, že takových je nás v šatně víc. Nejsme starý tým, jsou tam mladí hráči a já jsem na to strašně zvědavý. Teď si tu oslavu užijeme, doufám, že i s fanoušky a že jich ve městě potkáme co nejvíc (usmívá se).