Svůj první trénink v týmu olomouckých Kohoutů má za sebou i olympijský vítěz z Nagana a čtyřnásobný mistr světa Pavel Patera.

Ten se po deseti letech rozloučil se „svým" Kladnem a další sezonu odehraje na Hané, kam se nejvyšší česká soutěž vrací po sedmnácti letech.

Pavel Patera, Jiří DopitaNa překvapivý konec u Rytířů se však dvaačtyřicetiletého matadora už raději neptejte.

„Já se o Kladnu nechci bavit," omlouval se Pavel Patera novinářům a dodal: „Pro mě je teď Olomouc nová výzva a těším se na to. Doufám, že budeme hrát dobře."

První trénink v Olomouci dal nejen Paterovi pořádně zabrat. Hokejisté si při fotbale kvalitně zaběhali.

„Hráli jsme to v deseti přes celé hřiště, bylo to nahoru dolů, takže to určitě nebylo lehké," vydýchával se zpocený Pavel Patera. „Jsem teda fešák po tréninku," usmál se na novináře.

Tři neděle volno? V mém věku to nejde

Olomoucké hokejisty na začátku suché přípravy čekají fyzické testy, nějaký čas stráví v posilovně, ale zahrají si třeba i tenis.

„Byl to první trénink, takový zahřívací, ale já myslím, že jsme se zahřáli dost," pousmál se Pavel Patera, který však individuálně trénoval i o dovolené.

„Já si samozřejmě v tomhle věku nemůžu dát tři neděle volno, takže jsem už nějakých sedm deset dní něco dělal," poznamenal.

Pavel PateraSuchá příprava bývá hokejisty označována za nejméně oblíbenou, leč nezbytnou.

„Bez té dřiny to potom nejde ani na ledě. Kdyby se mi do toho nechtělo, tak by nemělo cenu ani začínat," řekl Pavel Patera.

Trenéry tady znám

Na seznamování s novými parťáky nebylo během tréninku příliš času.

Ale třeba s bývalým spoluhráčem ze Vsetína Radimem Kucharczykem nová olomoucká posila stihla prohodit několik vět.

„Já tady dost kluků i trenéry znám, takže o to to mám ulehčené. Časem se něco provede, abychom se se všichni seznámili lépe," dodal Pavel Patera.