Mora se v tabulce posunula do horní poloviny díky momentální skvělé formě. Ze šesti posledních zápasů Hanáci hned pět vyhráli.

Mora sice v pátek na domácím stadionu nestačila na brněnskou Kometu (2:4), ale v neděli se oklepala a porazila Pardubice 4:2.

„Možná, že ta atmosféra brněnského zápasu na některé hráče dolehla. Pardubice navíc padesát minut nehrály jako Kometa," porovnával trenér Petr Fiala poslední dva zápasy.

Vzhledem k aktuální formě se zdá, že extraligová přestávka nepřichází zrovna v tu pravou chvíli.

„Kdybychom bodovali s Brnem, tak bych řekl, že nám pauza nepřipadá vhod. Ale tím, že jsme o tomto víkendu ze dvou domácích zápasů uhráli v uvozovkách jenom tři body, tak hlavně ti hráči to uvítají," okomentoval extraligovou přestávku trenér Petr Fiala.

Extraligový tým má dva dny volno a pak začne opět trénovat.

„Po volnu budou tréninky a dva dny se dvoufázově zaměříme na fyzičku. Kondici ale honit nebudeme. Bude to spíš takové oživení některých věcí," poznamenal Fiala.

Dva olomoučtí hokejisté vzhledem k nominaci do reprezentačních výběrů budou i během tohoto týdne hrát. Útočník Roman Rác nastoupí za Slovensko na Německém poháru a obránce Alex Rašner odehraje za dvacítku turnaj v Přerově.

Extraligový program opět nabere na obrátkách ve středu 12. listopadu, kdy se Mora pokusí bodovat v Liberci.

TABULKA

Tabulka

Další program HC Olomouc

středa 12. listopadu: Liberec – Olomouc, pátek 14. listopadu: Olomouc – Sparta, neděle 16. listopadu: Olomouc – Vítkovice, pátek 21. listopadu: Olomouc – Litvínov.