Favoritem jsou sice domácí Kohouti, ale poslední výsledky Draků varují, že se musejí mít na pozoru.

Šumperští hokejisté z předchozích čtyř zápasů tři vyhráli a na šestou Kadaň ztrácejí jen šest bodů.

„Letos je Šumperk díky střídavým startům extraligových hokejistů nejsilnější. Vždycky byli zralí na boj o záchranu, a teď jsou na tom dobře," řekl olomoucký sportovní manažer Josef Podlaha.

Úvodní vzájemný zápas v této sezoně vyhrála Mora v Šumperku 4:1.

Vedení pořádajícího klubu věří ve vysokou návštěvu a bouřlivou sportovní atmosféru.

„Je to další zajímavý zápas. Los nám přisoudil nejatraktivnější soupeře v podobě Havířova, Budějovic a Šumperku po sobě. Věřím, že bude dost lidí," doufá Podlaha.

Derby budou provázet zvýšená bezpečnostní opatření.

„Otevřená bude i pokladna u Slovanského domu, policie bude dohlížet na pořádek. Je to méně rizikový zápas než s Havířovem, ale opatření jsou na místě," poznamenal Podlaha.

Draci se v Olomouci představí v bráně s Tomášem Štůralou, který v pondělním utkání Draků s Mladou Boleslaví odpočíval na střídačce. Tým je kompletní, zatím nejsou hlášeni žádní marodi.

Otazník visí nad posilami z Vítkovic, Kucserou a Kolouchem. Zda budou Drakům k dispozici, to bude zřejmé až ve středu dopoledne.

„Ale zájem o ně máme, pokud je Vítkovice pustí, budou proti Olomouci hrát. Jsou to posily, navíc kluci velmi dobře zapadli do kabiny, což je důležité," říká kouč Draků Radek Kučera.

Pro něho je souboj s Olomoucí vždy něčím víc než běžným zápasem.

„Je to vyhecované, na zápasech je atmosféra, přijde vždy více diváků. Takové zápasy mám rád," vysvětluje. „Podobně to asi cítí i hráči," dodává.

Utkání začíná v tradičních 18 hodin.

Program patnáctého kola: 17.30: HC Rebel Havlíčkův Brod – HC AZ Havířov 2010, HC Motor České Budějovice – SK Horácká Slavia Třebíč, BK Mladá Boleslav – SK Kadaň, HC Most – HC Berounští Medvědi, HC Benátky nad Jiz. – HC Dukla Jihlava. 18.00: HC Olomouc – Salith Šumperk, HC Slovan Ústečtí Lvi – HC Stadion Litoměřice.