Útočník Aleš Jergl se dostal do první šance zápasu, kterou neproměnil, a Mora nakonec prohrála 1:3.

Dvacetiletý útočník měl pořádně nabitý program, tři zápasy ve třech dnech.

„Bylo to docela těžké. V pátek Liberec, v sobotu na Slavii a v neděli na Spartě," vypočítával enormní vytížení.

Mladý útočník to však zatím zvládá.

„Nějaká únava tam je. V pondělí máme volno, takže je klídek a odpočinek. Tři zápasy ve třech dnech se ještě dají zvládnout," poznamenal Jergl.

Zatímco v A-týmu naskakuje na pravém křídle čtvrtého útoku, v juniorce patří ke klíčovým osobnostem.

Na Slavii dva góly dal a na další přihrál. Za celou sezonu v juniorce v devíti zápasech nastřílel devět gólů a u jedenácti asistoval.

Musíme přestat faulovat

V extralize dospělých zatím na první bod čeká.

„Chybí mi klid v koncovce. Vloni jsem se v první lize do šancí dostával a proměňoval je. Musím ty situace řešit stejně jako před rokem nebo teď v juniorce," uvědomuje si Jergl.

Olomoucký talentovaný útočník mohl skóre otevřít na Spartě. V nadějné pozici ale neuspěl.

„Zakončení bylo moc zbrklé. Měl jsem puk víc podržet," uvědomuje si.

Kohouti měli zápas proti extraligovému favoritovi dobře rozehraný, když po první třetině vedli 1:0. Jenže Sparta skóre otočila na 1:3. Jako poněkolikáté v této sezoně.

„Hodně gólů inkasujeme v oslabení, to je naše největší slabina. Musíme přestat faulovat. Většina soupeřů nás poráží v přesilovkách," uvědomuje si Jergl.

Kila nemám, musím se vyhnout

Sparta si přitom polovinu zápasu s olomouckou hrou nevěděla rady. Zaskočeni byli i domácí fanoušci. Z hlediště se neslo většinou jen skandování olomouckého kotle.

„Naši fanoušci byli hodně slyšet. Je to paráda, když na venkovní zápasy jezdí v takovém počtu," pochvaloval si mladý útočník.

Zatímco v loňské sezoně neměl stabilní místo v prvoligovém týmu, nyní se usadil v extraligovém týmu. Odehrál všech sedm zápasů.

„Určitá změna to je. V chlapech jsem ale už něco odehrál. Extraliga se od první ligy liší hlavně v rychlosti a zkušenostech hráčů," porovnával Jergl.

Sám je útočníkem drobnější postavy, který musí těžit především z dobré techniky.

„Musím uplatňovat rychlost a mrštnost. Kila nemám a nejsem typ na nějaké srážky. U mantinelu se soupeři musím vyhnout," uvědomuje si Jergl.

Letošní sezona Aleše Jergla

Extraliga juniorů: 9 zápasů: 9 gólů + 11 asistencí

Extraliga mužů: 7 zápasů: 0 gólů + 0 asistencí