„Rozhodl špatný úvod, i když se začínalo po vyrovnání od nuly. Necítil jsem v kabině, že by někdo nechtěl hrát, ale bohužel to nevyšlo," zklamaně konstatoval útočník Marek Laš po třetí prohře s Hradcem Králové v sezoně.

To je Mountfield opravdu tak nepříjemný soupeř?

Pro nás jo, ani si nepamatuju, jestli jsme je normálně v sezoně někdy porazili.

Jednou za tři roky.

Jo? To je málo. Nedokážu vysvětlit, čím je pro nás Hradec nepříjemný. Přemýšlím nad tím, ale nevím… Teď se jim daří, vyhrávají, jsou v pohodě, na rozdíl od nás… Hlavně doma bychom měli dávat více gólů a sbírat body.

Bavili jste se, co udělat jinak, abyste je konečně porazili?

Připravovali jsme se na ně celkem detailně, ale bohužel to nestačilo. Mohli jsme se přiblížit k desítce, je to velká škoda. Budeme muset hodně zabrat, abychom do posledního kola ještě měli aspoň nějakou šanci.

Víte konkrétně, co byste měli změnit?

Poctivě se na to připravit a vstoupit lépe do zápasu, bojovat. Nic jiného nám nezbývá.

Před dvěma týdny se brankář Konrád po prohře se Zlínem nebál použít ostřejší slova a pomohlo to. Není třeba i teď trochu bouchnout do stolu?

Nevím, co tehdy říkal Braňo, ale něco jsme vyhráli, tak to možná pomohlo… Ale my si samozřejmě říkáme pořád něco, někdy ostřeji, někdy seriózněji. Pořád zkoušíme něco, aby nám pomohlo.

Chvílemi jste vypadali odevzdaně. Cítíte v kádru ještě takovou tu vnitřní sílu, aby se kousl a ještě zabojoval?

Fyzickou určitě, ale tu psychickou si musíme všichni srovnat v hlavě. Myslím, že se nám daří dobře stmelit jako tým, ale asi si nevěříme jako jednotlivci. Každý sám se musí trošku srovnat.