S Třebíčí jste po zásluze zvítězili 3:1, splnilo utkání svůj účel?

Začátek úplně parádní nebyl, ale pak to šlo. Určitě je lepší, když se hraje, než když se trénuje. V tomto týdnu jsme měli naplánovaný jenom jeden zápas, takže jsme určitě chtěli vyhrát. Navíc ten předchozí zápas v Třebíči byl takový urputný, hrálo se 1:1 na těžkém ledu a tentokrát byly lepší podmínky, takže jsme chtěli ukázat, že jsme lepší tým. Jsme rádi za vítězství.

Vy jste se do třebíčské sítě trefil hned dvakrát. Potěší góly v přípravných zápasech?

Jsem útočník, takže jsem rád za každý gól. Byly to první dva góly v sezoně, takže je to dobré. Navíc se dneska přišlo podívat hodně kamarádů, takže jsem měl docela motivaci, a proto jsem rád, že jsem se takhle nachomýtl ke gólům.

Minulý zápas jste vynechal, čím to bylo zapříčiněno?

Je nás víc, kádr máme široký. Na konci minulé sezony jsme zapracovali do týmu spoustu mladých hráčů, kluci z juniorky nám hodně pomohli, takže si myslím, že je na místě vyzkoušet víc hráčů i teď v přípravě. Navíc je v lize pravidlo o pěti mladších hráčích, takže se taky musejí trošku najít a nějakým způsobem se vyhrát. Proto se tam zatím tak točíme.

V přípravě jste zatím docela suverénní. Je to dobré znamení před blížícím se startem sezony?

Zatím je to jenom příprava, takže bych to nechtěl nějak přeceňovat. Tady v Olomouci je tradiční první zápas s Vítkovicemi a ten jsme vyhráli a to nás trochu nakoplo a dodalo šťávu do přípravy.

Týmu se daří i v defenzivě. Ze čtyř zápasů jste inkasovali pouze pětkrát.

Já bych řekl, že je to velká práce Vošvrce (Tomáš Vošvrda, pozn. red.), který zatím chytá ve velké pohodě. Musím zaklepat na dřevo, aby nám to vydrželo.

V Olomouci zahajujete druhou sezonu, už se tady cítíte jako doma?

Už jsem se tady hodně zabydlel a našel jsem si tady i spoustu známých mimo hokej, takže jsem tady opravdu spokojený. Navíc máme super podmínky s klukama, protože jsme si našli výborné bydlení. Olomouc je prostě krásné univerzitní město a je tady i spousta vyžití mimo hokej. Dá se říct, že nás to tady baví, a myslím, že můžu říct, že se nám relativně daří i hokejově.