„Asi to bude zatím nejtěžší soupeř, který nás prověří,“ říká útočník Jan Káňa, který si v utkání proti Trenčínu zahrál v přípravě poprvé.

To trenér Jan Tomajko nechce dělat předčasné soudy.

„Jestli to bude nejtěžší prověrka, to uvidíme po zápase,“ konstatuje.

„Kometa je v přípravě, stejně jako všichni ostatní. Nemyslím si, že ta mužstva to hrají tak, jak to bude třeba za měsíc,“ tvrdí. „Určitě je to ale kvalitní mužstvo. A čím kvalitnější mužstvo, tím je to pro nás lepší,“ dodává.

Brňané za sebou mají rovněž jako Mora tři přípravné zápasy. Porazili Trenčín (4:1) a České Budějovice (6:4), v úterý v Třinci ale prohráli (2:5).

Městská policie Olomouc. Ilustrační foto
Hokejoví fanoušci řádili v centru Olomouce

OBMĚNĚNOU KOMETU NOVĚ VEDE FIALA

Po sezoně, v níž Kometa marně útočila na zlatý hattrick, prošel kádr mírnou obměnou. Kariéru skončil kapitán Leoš Čermák, počítat se pak přestalo třeba s obránci Zbyňkem Michálkem a Michalem Barinkou či útočníky Bedřichem Köhlerem nebo Martinem Dočekalem.

Z Vítkovic naopak přišli Jakub Lev s Lukášem Kucserou, ze zámoří pak Pavel Jenyš a Filip Pyrochta.

Tou hlavní posilou je ale pochopitelně Tomáš Plekanec, který se rozhodl dát Kometě přednost před Kladnem, kterému na jaře pomohl k návratu do extraligy.

Tuhle partu navíc od května místo bosse Libora Zábranského vede Petr Fiala. Ten Petr Fiala, který osm let vedl olomoucký A-tým a především ho v sezoně 2013/14 vytáhl po 17 letech zpátky do nejvyšší soutěže.

„Z tohoto důvodu se na to těším, to je jasná věc,“ usmívá se Jan Tomajko před soubojem s bývalým kolegou. „Teď už ale budeme stát proti sobě,“ culí se.

Hokejisté Olomouce v přípravě na sezonu. Ilustrační foto
Mora se proti trenčínské Dukle radovala hned třikrát

KÁŇA V BRNĚ POPRVÉ

Speciální zápas to bude i pro Jana Káňu. „Od doby, co jsem z Brna před dvěma lety odešel, to bude poprvé, co tam budu hrát,“ překvapuje. „Ještě jsem tam od té doby nehrál, byl jsem vždycky na marodce,“ pokračuje.

„Docela se tam těším, budu si to užívat. Ale je to pořád příprava, takže snad nějaké nervy mít nebudu. Doufám, že mě to bude bavit a budeme hrát dobrý hokej,“ přeje si.

První venkovní přípravný duel čeká Kohouty na jihomoravském ledě dnes (ve čtvrtek 15. srpna) od 18 hodin.