„Je nás hodně na tréninku, ale na zápas sotva poskládáme čtyři pětky. Chybí Milan Ministr, Jirka Řípa, Martin Janáček, kteří kvůli zranění nemohou hrát. Tomáš Zbořil hraje zápas a pak ho zlobí koleno. Teď onemocněl Radim Kucharczyk," vyjmenoval Fiala marody. Ve výčtu ještě chybí Jiří Dopita, který se dává do pořádku po operaci ramene.

Do startu první ligy přitom zbývá necelý měsíc. „Už bychom od příštího týdne chtěli nasazovat pětky tak, aby si hráči na sebe zvykli," přál si Fiala.

Zároveň ale mohou být olomoučtí trenéři spokojeni s výkony mladých gólmanů dvaadvacetiletého Tomáše Halásze a devatenáciletého Jana Lukáše.

„Honza měl dobré reference reference ze soustředění reprezentační devatenáctky a dvacítky. Tomáš měl těžký zápas ve Znojmě, kde jsme odehráli mizernou první třetinu. Měl dvacet zásahů a další čtyři góly chytil. Gólmani jsou dobří," pchvaloval si Fiala.

Zároveň ale přiznal, že s Lukášem v úvodu sezony do rvní ligy nepočítá. „Bude mít hlavní práci v juniorce," poznamenal trenér. (map)