Mora na domácím ledě po nevýrazné první třetině přepnula na vyšší obrátky a svého soupeře nakonec smetla rozdílem 6:1. Pro Kohouty to byla již čtvrtá letní výhra.

Poprvé v letošní přípravě se do olomoucké branky postavil uzdravený Tomáš Halász a v první třetině byl pod solidní palbou soupeře.

„Havířov v první třetině ukázal, proč má dobré výsledky a proč trápí své soupeře. V první třetině jsme mohli taky prohrávat 2:0, ten vstup do utkání byl špatný," uznal olomoucký trenér Petr Fiala, který musel hráče o přestávce pořádně nabudit.

Jeho svěřenci se od druhé třetiny výrazně zlepšili a po dvou trefách Lukáše Králíka a jednom zásahu Jakuba Lehečky rychle vedli 3:0.

To byla pro hosty rána, ze které se již nedokázali vzpamatovat. Olomoucký tým se ve třetí třetině trefil ještě třikrát zásluhou Vodného, Ráce a Diviše.

Hosté korigovali jedinou brankou, o kterou se postaral Říčka, který pokazil Halászovi čisté konto. Výsledek zápasu tak vyzněl 6:1 pro Moru.

„Pro soupeře je to asi nespravedlivý výsledek," prohlásil kouč Mory Fiala, který pochvaloval výkon brankáře Halásze. „Měl tam těžké zákroky a ukázal, že už je fit, i když říkal, že ho to ještě trochu bolí," konstatoval Fiala.

Zápas okořenila pěstní šarvátka mezi Radimem Kucharczykem a Jiřím Krislem.

„Já jsem se dozvěděl, že Radim sprostě fauloval, takže ten hráč si to s ním jel vyřídit. Radim se sice už prát nechtěl, ale docela tomu klukovi nandal," pousmál se Fiala, který však Kucharczyka za zbytečný faul pokáral.

„Doufám, že v příštím utkání tam už nic podobného nebude," dodal.

Pro Olomouc to byl poslední přípravný zápas na domácím ledě. Před startem ostré prvoligové sezony se Kohouti ještě čtyřikrát představí venku. Nejbližší zápas je čeká již ve čtvrtek ve Skalici.

HC OLOMOUC – AZ HAVÍŘOV 6:1 (0:0, 3:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 24. Králík (Selingr), 24. Lehečka (O. Heža, Bartoň), 27. Kralík (Jergl, Selingr), 49. Vodný (Rác, Jaroměřský), 53. Rác (Herman, Vodný), 59. Diviš (Pekr, Vodný) – 58. Říčka. Rozhodčí: Přikryl – Novotná, Vožda. Vyloučení: 5:3, navíc TS pro OLO, navíc Kucharczyk (OLO) a Krisl (HAV) 5 min. + DKU [NESP]. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváků: 717.

Olomouc: Halász – Bartoň, Ondrušek, Jaroměřský, Staněk, Kadela, Janáček, Rašner – Pekr, Diviš, Švaňhal – Rác, Kucharczyk, Vodný – Jergl, Králík, Selingr – Novotný, O. Heža, Lehečka – Herman. Trenéři: Petr Fiala a Jiří Dopita.

Havířov: Matoušek – Vosátko, Bezouška, P. Rimmel, Krisl, Koma, Klimíček, Graca, Deutsch – Kanko, Tomášek, Kolařík – Videlka, Říčka, Šlahař – Škumát, Haas, Sztefek – Jakúbek, Pechanec, Maruna. Trenér: Jan Daneček.