„Doufám, že to vyjde. Ale kdyby ne, mám připravené náhradní řešení,“ nechce být zaskočen ani touto nepříjemnou možností. Proti ostravdké Sareze zvýšil svou naději na setrvání v týmu krásnou gólovou tečí.

* Byla špatná defenziva hlavním důvodem prohry s Ostravou?
Tak, nebyl to celkově optimální výkon. Jsou tam věci, kdy útočníci musí víc dobruslovat hráče. Budemese snažit, aby to bylo do ligy lepší. Ještě je nějaký pátek čas, snad to zlepšíme.

* Při absenci Bordowského nastupujete ve formaci s Čuříkem a Zbořilem. Říkali vám trenéři, kam s vámi počítají po jeho návratu?
Bylo mi řečeno, že zatím tady bojuji o místo. Jsem vůbec rád, že tady o tomůžus klukama bojovat. Loni to nevyšlo, tak snad to vyjde letos.

* Cíle, v jaké formaci byste chtěl nastupovat, si tedy asi nedáváte. Hlavní je zůstat, že?
Ano. Hlavní je se prosadit. Je tady skvělá parta. Chtěl bych tu zůstat s nimi.

* K tomu by vám mělo pomoci, že se vám v přípravě daří. Sbíráte body, proti Sareze jste skóroval. Šanci určitě cítíte, ne?
Nevím. Pravé křídlo by mělo spíš dávat góly než nahrávat. Ale každá přihrávka dobrá, góly tam snad po Sareze budou padat.

* Takže koncovka je váš největší problém?
Měl jsem pár šancí, které jsem nedal. Snad se to zlepší a snad mi konečně povolí ruce.

* Říkal jste, že bojujete o sestavu. Jsou z tohoto pohledu i tréninky o něco vyhecovanější?
Ne, žádná rivalita mezi námi není. Žádné zraňování nebo něco podobného nehrozí. Snažím se na tréninku bruslit a doufám, že to trenéři ocení.

* Díky svým parametrům dokonale splňujete roli důrazného útočníka. Orientaci před brankovištěm jste potvrdil skvělou gólovou tečí. Hráčů podobného typu není v Olomouci dost, i to vám nahrává v boji o sestavu, souhlasíte?
Vté situaci obránce Janáček dobře vystřelil. Stačilo akorát nastavit hokejku, trefit to a spadlo to tam. Nejsem jediným takovým typem v Moře.

* Podobným důrazným stylem hraje už jen Martin Bouz.
No, Milan Ministr když se do toho opře, tak to taky stojí za to. Nevím, je to na trenérech. Nebudu dělat žádné předčasné závěry. Uvidíme.

* Na vás jde vidět, jak rád byste v Olomouci zůstal. Kdyby to nevyšlo, zklamání by bylo velké?
Tak, zklamaný bych samozřejmě byl. Svět by se ale nezhroutil. Všechno zlý je pro něco dobrý.

* Máte připravenou variantu, kdyby to nevyšlo?
Varianta, když to neklapne, je připravená. Uvidíme. Nebudu dělat předčasné závěry.