Olomouc – Ve střelecké trápení se změnilo první domácí utkání olomouckých hokejistů. Kohouti ve druhém extraligovém kole gólmana Kacetla ani jednou nepřekonali 
a s Hradcem prohráli 0:2.

„Bojovnost a snaha z naší strany nechyběly. Rozhodl jediný gól. Náš obrovský problém je v útočné třetině. Měli jsme přes třicet střel, ale není to efektivní," posteskl si olomoucký trenér Zdeněk Venera.

Hradecký kouč Peter Draisaitl si tří bodů velmi vážil. 
„V Olomouci se hraje velmitěžce. Jsou to pro nás cenné body. Ve hře jsou ještě nedostatky, nebylo to úplně ono," konstatoval Draisaitl.

Po počátečním oťukávání přišly šance až ve druhé části úvodního dějství. Domácí se dostali do přečíslení, ale Mi-kúš bekhendem zakončoval do Kacetla.

Udeřilo na druhé straně. Bomba Frühaufa od modré šla sice vedle, ale od zadního mantinelu se puk odrazil ke Kudrnovi, který kotouč uklidil do branky.

Mora mohla vyrovnat 
v přesilovce, jenže Jaroměřský netrefil ideálně puk. V další početní výhodě po Staňkově ráně vznikl před hradeckou brankou závar, ale hostující obránci nakonec puk uklidili do bezpečí.

Domácí mohli hned po přestávce vyrovnat. Při přesilovce zůstal Mikúš sám před brankou, beton Kacetla však nepřehodil.

„Kdyby to zvedl, byl by to gól," litoval Venera. Další šanci neproměnil Vodný, který pálil jen do hradeckého gólmana.

Ve třetí třetině hra upadla 
a šancí bylo poskrovnu. „Hradec dobře bránil, naši hru rozbilo i oslabení. Zkusili jsme to na tři pětky, ale ani tak jsme se neprosadili," poznamenal Venera.

Po odrazu od zadního mantinelu střílel Herman jen doprostřed brány. V závěru Kacetla ohrozil Eberle a 70 sekund před koncem domácí odvolali gólmana. Místo vyrovnání se ale Červený rozjel na prázdnou branku a uzavřel skóre.

Olomoučtí hokejisté tak po dvou kolech zůstávají bez bodu. Tuto bilanci se budou snažit zlomit při pátečním utkání v Mladé Boleslavi.

HC Olomouc – Mountfield Hradec Králové 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Kudrna (Frühauf). 60.Červený (T. Knotek). Rozhodčí: Hribik, Mrkva – Kis, Lučan.

Olomouc: Konrád – Skrbek, Vyrůbalík, Valenta, Jaroměřský, Ondrušek, Staněk – Kafka, Herman, T. Mikúš – Buc, J. Knotek, Laš – Eberle, Řípa, Vodný – Kucharczyk, A. Zeman, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.

Hradec Králové: Kacetl – Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Jank, Frühauf, Dietz, Hronek – J. Kudrna, T. Knotek, Šimánek – Bednář, Ihnacak, Courchaine – Köhler, Kukumberg, Dej – Vantuch, Tvrdík, Červený. Trenéři: Draisaitl a T. Martinec.