Sedm inkasovaných branek vydatně zkreslují dvě trefy do opuštěné klece při power–play. I tak ovšem trenéři Mory vědí, že obrannou činnost celého týmu musí zlepšit. Před utkáním se Sarezou defenzivu Kohoutů vydatně pozlobili pěti přesnými zásahy i šumperští Draci. Olomouc má v přípravném období průměr obdržených branek na zápas 3,62. V čem je největší problém při hře před vlastním brankovištěm?

„Proti Ostravě se mi defenziva vůbec nelíbila. Dělali jsme chyby,“ nechválil své svěřence trenér Mory Petr Vlk. Ale individuální chyby, byť byly při ztrátě puku u vlastní branky, jako v případě hrubic Pašky nebo Zbořila, velké, nejsou jediným problémem. Petr Vlk upozorňuje, že obdržené branky nejsou jen otázkou obránců.

„Byly tam i chvilkové nedůslednosti od dobruslujících útočníků. Na ledě je pět hráčů, ne jen dva obránci. Ale to jsou věci, na kterých se dá pořád dělat.“

I přesto je tu další jmenovatel, který má svůj podíl na ne zrovna ideální činnosti ve hře dozadu. Nezkušené mládí. „Určitě. To je problém. Jsou to mladí kluci, ale je tu předpoklad, že se to bude zlepšovat,“ rozhodně nezatracuje mladé zadáky.

Další možnost, jak vypilovat nejen obrannou hru, budou mít hráči Olomouce již dnes od 17 hodin. Na domácím ledě přivítají slovenskou Skalicu, v jejímž dresu by se měl představit i hvězdný útočník Žikmund Pálffy.