„Výsledek 4:0 asi plně neodpovídá projevu na hřišti, nicméně my jsme rádi, že to takhle dopadlo a že si Honza Lukáš vychytal nulu,“ těšilo kouče Mory Zdeňka Motáka.

Navzdory střelecké aktivitě Východočechů v každé z třetin, byli od začátku zápasu na koni Hanáci. Vyučovali v produktivitě, což je pro ně dost netradiční role. Většinou to znají naopak.

„Za čtyři vstřelené branky jsme rádi, je to pro nás nadprůměrný počin. Musím chlapcům poděkovat a zároveň pogratulovat,“ mohl být zkušený trenér nadmíru spokojený.

HRADEC CHTĚL VÝZVU, TECHNIKA ZKLAMALA

Už v šesté minutě tečoval Škůrkovu střelu mimo Mazancův dosah Knotek. Domácí si vyžádali trenérskou výzvu, ale technické potíže na stadionu to nedovolily.

A místo vyrovnání museli nedlouho po startu druhé části Královéhradečtí dotahovat dvoubrankovou ztrátu. Byl to znovu Knotek, který dostal puk do sítě Mountfieldu HK. Zvýšil pohotovou bekhendovou dorážkou.

V 31. minutě to bylo už o tři góly. První lajna Olomouce vytáhla ze svého repertoáru, další krásnou akci, nyní v hlavní roli nahrávající Klimek a zakončující Nahodil.

Hradec se mohl v závěru druhé části dostat zpátky do hry, Lukášovi ale po Klímově střele pomohla tyčka. Gól pak v pohodě hrající Hanáci nedovolili domácím ani v závěrečných dvaceti minutách. Uzdravený Lukáš, který chytal poprvé po třech zápasech zapsal druhou nulu v sezoně.

HC Olomouc vs. Oceláři Třinec
Mora ve vojenském neuspěla. Po prohře s Třincem půjde určitě do předkola

„Naše obranná hra stoupala, v první a druhé třetině ještě měli domácí pár šancí, ale ve třetí jsme hráli výborně dozadu, nejen co se týče obranného pásma, ale také útočného a středního,“ nešetřil chválou Moták.

V situaci, když už se z tribun ozýval vytrvalý pískot domácích příznivců, zamířil po nahrávkách Irgla a Klimka mezi Mazancovy betony 17letý Tobiáš Handl. V zápase nastoupil jen na tři střídání, přesto mu to stačilo k tomu, aby vstřelil svou druhou trefu v extraligové kariéře.

Olomoučtí vynulovali Východočechy podruhé v řadě, 17. ledna vyhráli na Hané 2:0.

Dva zápasy před koncem základní části se Kohouti vyšvihli na sedmé místo. V úterý na svém ledě proti Litvínovu mohou získat jistotu, že předkolo zahájí doma.

Mountfield HK – HC Olomouc 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 7. J. Knotek (Škůrek, P. Musil), 25. J. Knotek (Ostřížek), 31. Nahodil (Klimek, Irgl), 60. Handl (Klimek, Irgl). Rozhodčí: Šír, Úleha – Ganger, Klouček. Vyloučení: 1:4. Využití. Diváci: 4 288.

Hradec Králové: Mazanec – Nedomlel, Eklund, Cibulskis, Čáp, F. Pavlík, Šalda – Jergl, Klíma, Perret – Orsava, Lev, M. Chalupa – Smoleňák, Cingel, R. Pavlík – Žejdl, Koukal, Miškář – Dragoun. Trenéři: T. Martinec a V. Růžička st.

Olomouc: Lukáš – Škůrek, Valenta, Dujsík, Ondrušek, Jaroměřský, Vyrůbalík – P. Musil, Nahodil, Klimek – Irgl, J. Káňa, Burian – Olesz, J. Knotek, Ostřížek – Skladaný, Kolouch, V. Tomeček – Handl. Trenéři: Moták a Tomajko.