V posledních čtyřech extraligových zápasech vstřelili olomoučtí hokejisté jedinou branku. V duelu 12. kola v Litvínově ale Kohouti střelecky povstali a po výhře 4:3 vybojovali po pětizápasové pauze plný bodový zisk.

Krušnohorci byli na ledě aktivnější, Hanáci zase produktivnější. Na čtyři góly jim stačilo pouhých 20 střeleckých pokusů.

„Byl to ubojovaný zápas pro nás. Vstřelili jsme čtyři branky, to je pro nás skvělá zpráva,“ prohlásil kouč Mory Zdeněk Moták. „Je to velká úleva," přiznal útočník Rostislav Olesz.

Na úvodní gól litvínovského Myšáka v 36. minutě bleskově odpověděl právě Olesz a ve třetí periodě skóre otočil Nahodil, který využil přesilovku. V oslabení pak Klimek zvýšil na 3:1 pro hosty a čtvrtý olomoucký gól obstaral zkušený kanonýr Irgl.

V 53. minutě vykřesal naději Kubát a v předposlední minutě Hanzl vstřelil v oslabení kontaktní gól. Vyrovnat už ale domácí nestihli.

NA KRÁSU SE NEHRAJE

„Ve třetí třetině jsme měli malý zkrat, kdy jsme dovolili domácím snížit, takže zápas měl v závěru dramatický náboj, ale zvládli jsme to,“ oddechl si Moták.

„Mrzí nás jenom ten konec, kdy jsme to neuhlídali a neproměnili jsme třeba ty malé šance, co jsme měli, a navíc jsme inkasovali,“ doplnil Olesz.

Kohouty tentokrát soupeř výrazně přestřílel (35:20), přesto se mohli radovat z cenných bodů.

„Oba týmy měly za sebou několik proher. Není to na krásu, vždycky chcete vyhrát. Důležité jsou ty body do tabulky a vítězství týmu,“ uvedl na klubovém webu Olesz.

Navázat na výhru budou olomoučtí hokejisté chtít v pátek (18.00) na domácím ledě v souboji s pražskou Spartou.

HC Verva Litvínov – HC Olomouc 3:4 (0:0, 1:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 36. Myšák (M. Hanzl), 53. Kubát (F. Lukeš, Myšák), 59. M. Hanzl (J. Petružálek) – 37. Olesz (Jaroměřský, Burian), 44. Nahodil (Škůrek, Kolouch), 47. Klimek (Irgl), 51. Irgl (Švrček, Kolouch). Rozhodčí: Šír, R. Svoboda – D. Jelínek, Ganger. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 4462.

Litvínov: Janus – Jánošík, Kubát, Baránek, Ščotka, Štich, L. Doudera – Válek, V. Hübl, F. Lukeš – Jarůšek, M. Hanzl, J. Petružálek – Myšák, Gerhát, Kašpar – Jurčík, Helt, Trávníček. Trenéři: Šlégr, Skuhrovec a Kotrla.

Olomouc: Konrád – Škůrek, Vyrůbalík, Dujsík, Ondrušek, Jaroměřský, Švrček – Irgl, Kolouch, Klimek – Olesz, Nahodil, Burian – Tomeček, Skladaný, Hecl – Pekr, Kořenek, Valenta. Trenéři: Tomajko a Moták.