Tříbodový zisk režíroval první útok, který byl u třech gólů hostů.

Do olomoucké sestavy se vrátili uzdravení útočníci Diviš s Hamplem a Kolouch, který s Vítkovicemi byl na Spengler Cupu.

V brance tentokrát dostal přednost Kašík.

Lepší vstup do zápasu si Kohouti ani nemohli přát. Již po 53 sekundách všem ujel Pekr. Jeho první střelu ještě Suchan zlikvidoval, ale na dorážku již nestačil.

Hosté navíc udeřili i podruhé a znovu po rychlém výpadu prvního útoku. Tentokrát Pekr nachystal puk Řípovi, který mířil přesně.

Rebel mohl gólově odpovědět. Kašík si však s Havlovou střelou poradil.

Hosté tak potřetí udeřili deset sekund před první sirénou, když Pekr bekhendem překonal brodského gólmana. Ještě před první pauzou v domácí svatyni Suchana vystřídal Dolejš.

Druhou třetinu zahájil Brod tlakem a vynutil si přesilovky. Polodna ale neuspěl ani z dorážky a Ostrčilovu bombu od modré zastavilo břevno.

Proti Kašíkovi se neprosadil ani Ondráček a překonanému olomouckému brankáři vypomohl obránce.

Mora nejhorší chvíle přečkala a znovu udeřila. Selingr ještě neuspěl, ale Heža si se svou šancí poradil na výbornou.

Ani čtvrtý gól však brodské hokejisty nepoložil. Domácí se gólu dočkali v přesilovce, když se Protivného střela do branky odrazila od tyče.

Tým z Kotliny mohl ještě před přestávkou snížit. Kašík však další šance vychytal. Navíc tři sekundy před pauzou Dolejš se štěstím zastavil Kolouchovu ránu.

Také ve třetí třetině na obou stranách nebyla nouze o vyložené šance. Žádná se ale už neujala, a tak závěr utkání ještě zpestřila potyčka mezi Štěpánkem a Kucharczykem.

První liga pokračuje 38. kolem v sobotu, kdy Kohouti doma hostí Most.

HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Olomouc 1:4 (0:3, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 35. Protivný (Vondráček) – 1. Pekr (Řípa), 13. Řípa (Pekr, Herman), 20. Pekr (Bartoň), 31. Heža O. (Vodný).

Rozhodčí: Fraňo, Würtherle – Frodl, Svoboda. Vyloučení: 6:9, navíc Štěpánek 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 876.

Havlíčkův Brod: Suchan (20. Dolejš) – Pecen, Morava, Protivný, Jelínek, Soldán, Pavlík, Ostrčil, Blažek M. – Polodna, Endál, Vondráček, Knotek, Blažek P., Ondráček, Milfait, Havel, Štěpánek, Kostourek.

HC Olomouc: Kašík – Bartoň, Ondrušek, Houdek, Staněk, Valenta, Janáček, Škůrek – Pekr, Řípa, Herman – Kucharczyk, Kolouch, Hampl – Rác, Švaňhal, Selingr – Heža, Diviš, Vodný.