Domácí Bílí Tygři vstoupili do prvního barážového zápasu aktivně. V největší příležitosti však libereckého Kicu skvěle vychytal Kašík. O chvíli později olomoucký gólman včas sklapl betony před bekhendovým zakončením Pospíšila.

Olomoučtí hokejisté mohli otevřít skóre v době, kdy na trestné lavici pykal domácí rebel Duda. Po střele Kříže se k dorážce dostal zcela osamocený Vodný, jenže kotouč za Schwarzova záda neprotlačil.

Na druhé straně se odražený puk dostal k Dudovi, který minul odkrytou olomouckou svatyni.

V závěru třetiny se Kohoutům naskytla téměř minutová možnost hrát dvojnásobnou přesilovku. Tu si Hanáci přenesli i do začátku druhé třetiny, kdy taky gólově udeřili!

Ke střele od modré čáry se odhodlal kapitán Bartoň, který sice minul libereckou klec, kotouč se však od zadního mantinelu ideálně odrazil k volnému Řípovi, který puk pohodlně zasunul do domácí branky.

Domácí byli po inkasované brance opařeni a byli rádi, že v pokračujícím oslabení znovu neinkasovali.

Mora byla ve druhé třetině daleko nebezpečnější, Bílí Tygři byli téměř zralí na ručník. Kohouti však nevyužili řadu slibných šancí, na což brzy doplatili.

Ve 33. minutě se Liberec dočkal šťastného vyrovnání, když se ke střele přes obránce odhodlal Duda. Na jeho skrytý pokus Kašík nedokázal reagovat.

Pak se hra vyrovnala, domácí v závěru druhé třetiny nevyužili dvojnásobnou přesilovku a po čtyřiceti minutách byl tak stav nerozhodný 1:1.

„Do druhé třetiny jsme vstoupili dobře, podařilo se nám vstřelit branku a vytvářeli jsme si další šance. Bohužel jsme nepřidali druhý gól a domácí nás poté zatlačili a zápas otočili," uvedl olomoucký trenér Jan Tomajko.

Ve třetí třetině si již oba týmy dávaly pozor především na obranu. Až v přesilovce se pěkným slalomem prezentoval domácí Filippi.

Hned vzápětí se však v oslabení ocitl Diviš sám před libereckým gólmanem, jenže branku trestuhodně minul.

Kouč Liberce: Olomouc hrála výborně

V další přesilovce se domácím podařilo rozhodnout.

Bílí Tygři napodobili situaci, která předcházela vedoucí brance Olomouce. Od modré čáry napřáhl Moravec a puk odražený od zadního mantinelu dopravil do prázdné klece Bulíř.

Mora se vyrovnání nedočkala ani v závěrečné power-play a do baráže tak vstoupila prohrou 2:1.

„V první třetině jsme byli hodně nervózní, tíha okamžiku byla velká a hráčům to svazovalo ruce. Na začátku druhé třetiny jsme inkasovali, poté jsme však přečkali tlak a postupně se lepšili," prohlásil asistent trenéra Liberce Milan Černý.

„Po vyrovnání jsme věřili, že přidáme i druhou branku, což se nám nakonec podařilo. Olomouc však podala výborný výkon a pro nás jsou to cenné body."

V úterý se Kohouti představí na domácím ledě v souboji s Mladou Boleslaví.

Bílí Tygři Liberec – HC Olomouc 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 33. Duda (Šimek, Filippi), 54. Bulíř (Moravec) – 21. Řípa (Bartoň, Ondrušek). Rozhodčí: Hribik, Hodek – Bádal, Ondráček. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. Diváci: 4012.

Liberec: Schwarz – Čakajík, Moravec, Čutta, Šimek, Kolmann, Výtisk, Štich, Jánošík – Duda, Nedvěd, Dušek – T. Pospíšil, Bulík, Kica – Kudrna, Filippi, Bulíř – Bárta, T. Urban, D. Špaček. Trenéři: Hynek, M. Černý a Kapoun.

Olomouc: Kašík – Bartoň, Ondrušek, Kříž, Staněk, Kadela, Valenta, Janáček, Lhotský – Diviš, Řípa, Kucsera – Rác, Kolouch, Vodný – Selingr, Herman, Kucharczyk – Hampl, Ministr, Švaňhal. Trenéři: Fiala a Tomajko.