Kohouti do zápasu vstoupili aktivně a hrálo se výhradně na domácí branku. Buc ještě z bezprostřední blízkosti neuspěl. Ale Škůrek ranou od modré po deseti sekundách využil dvojnásobnou přesilovku a Hanáky zaslouženě poslal do vedení.

Také na začátku druhé části měli navrch hosté. Nejprve neuspěl Jergl a poté z dorážky ani Burian. V polovině zápasu mohli chemici vyrovnat, jenže Matoušek trefil břevno.

A domácí to muselo mrzet. V přesilovce totiž šibenici vymetl Ostřížek, který naskočil na levé křídlo třetího útoku místo zraněného Holce.

Ostřížek mohl přidat další gól na začátku třetí třetiny, Petrásek však stačil betony srazit k sobě. V přesilovce Hanáci sice dotřetice úspění nebyli, ale další gól přidali v oslabení. Kohouti se dostali do přečíslení a Skladaný mířil přesně.

Severočeši se snažili snížit, ale naráželi na pozorného Konráda. A když olomoucký brankář na Hüblovu střelu nestačil, pomohla mu tyč.

HC Verva Litvínov – HC Olomouc 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 10. Škůrek (Vyrůbalík, Buc), 38. Ostřížek (Skladaný, Herman), 47. Skladaný.

Litvínov: Petrásek – Dietz, Sörvik, Kubát, Gula, Baránek, K. Pilař – F. Lukeš, V. Hübl, Jánský – J. Černý, M. Hanzl, Nicholls – Trávníček, Gerhát, M. Hořava – Matoušek, Válek, Jurčík.
Olomouc: Konrád – Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Houdek, L. Galvas, J. Galvas, Dujsík – Buc, J. Knotek, Laš – Eberle, R. Vlach, Burian – Skladaný, Herman, Ostřížek – Jergl, Rác, Strapáč.

Olomoučtí hokejisté (v červeném) porazili Liberec 3:0
Mora odčinila potupu, skolila našlapaný Liberec
Gólman Mory Branislav Konrád slaví čisté konto
Gólman Konrád: Říkal jsem si, že teď by se nula hodila