„V závěru se ukázala morální síla týmu, kdy jsme nesložili zbraně a zápas překlopili v náš prospěch,“ cenil si olomoucký trenér Zdeněk Moták.

Oproti tomu chomutovský kouč Jan Šťastný byl z výkonu svého týmu zklamaný.

„Hráče jsme už před zápasem důrazně upozorňovali, že se v případě pomýšlení na výhru musíme vyrovnat soupeři v bojovnosti, nasazení a bruslení. Bohužel tato slova nedopadla na úrodnou půdu,“ kritizoval Jan Šťastný.

Jeho tým se od začátku jen bránil. I tak se ale do první velké šance dostali hosté, když Poletín z přečíslení trefil tyč.

Pak ale Mora bleskově využila přesilovku. Škůrek pálil do zadního mantinelu, puk se odrazil ke Knotkovi, který byl z dorážky úspěšný.

Jan Knotek
První hattrick v kariéře! Na ledě jen jedna čepice? Je zima, smál se Knotek

Po přestávce Kohouti vedení zvýšili. Houdek se uvolnil u mantinelu, před brankou našel Buriana, jenž mířil přesně.

Jenže Piráti z ničeho nic snížili. Hanáci měli v přesilovce problémy s rozehrávkou a Vondrka se trefil od modré.

V polovině zápasu se však Irgl rozjel proti dvojici obránců a prostřelil Lukeše. Chomutovský gólman neměl čisté svědomí.

„Po dvě třetiny jsme předváděli zodpovědný a obětavý výkon, zaslouženě jsme také vedli,“ okomentoval první dvě třetiny Zdeněk Moták.

Jihlavský Adam Zeman u puku
Bývalý olomoucký útočník porazil Moru dvěma body

Jenže po přestávce domácí ubrali a Poletín snížil. V závěru přišla další chyba při olomoucké přesilovce a bylo zle.

„Dvě inkasované branky v přesilovce, to by se nám stávat nemělo,“ konstatoval Zdeněk Moták.

V pokračující početní výhodě se Mora dostala do tlaku a teč Knotka vrátila domácím vedení. Centr prvního útku pak vítězství pojistil svým třetím gólem.

„Všichni jsme věřili, že po vyrovnání jsme schopni bodovat. Bohužel na konci přesiloky jsme inkasovali. Domácí zaslouženě vyhráli,“ dodal Jan Šťastný.

Jakub Galvas
Čtvrté místo bylo velkým úspěchem, říká olomoucký reprezentant Galvas

HC Olomouc – Piráti Chomutov 5:3 (1:0, 2:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 14. J. Knotek (Škůrek, Vyrůbalík), 22. Burian (Houdek, Strapáč), 32. Irgl (Burian, J. Galvas), 56. J. Knotek (Eberle, Čáp), 59. J. Knotek (Eberle) – 25. Vondrka (Dietz, Flemming), 48. Poletín (Růžička, Lauko), 55. Koblasa (Vondrka). Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 4012.
Olomouc: Konrád – Škůrek (41. Čáp), Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, Jaroměřský, J. Galvas – Eberle, J. Knotek, Laš – Irgl, Strapáč, Burian – Jergl, Herman, Holec – Podlaha, Mráz, Ostřížek.. Trenéři: Venera, Moták a Tomajko.
Chomutov: Š. Lukeš – Flemming, Dietz, Valach, Grman, Slovák, Knot, J. Mrázek – Vondrka, Huml, Koblasa – Skokan, Růžička ml., Sklenář – Lauko, Smejkal, Poletín – Havel, Chlouba, Dlouhý. Trenéři: Růžička st., Martínek a J. Šťastný.