Kohouti začali aktivně, ale do vyložených šancí se nedostávali. Zahrozili až v při přesilovce, kdy před zlínskou brankou zůstal sám Sundher, ale puk nad ležícího Kašíka nezvedl. Těsně před přestávkou ještě zlínský gólman Hermanovu střelu obloučkem vyrazil na svou branku.

Po přestávce zajímavých momentů na ledě přibylo. Nejprve Burian v přečíslení mířil vedle. Poté se po Škůrkově chybě dostali do šance i hosté, ale Honejsek minul odkrytou branku.

ČTĚTE TAKÉ: Holčičku hledali v Horce nad Moravou policisté se psy

To Kohouti byli v přesilovce úspěšní. Škůrek dostal přihrávku mezi kruhy, minul, ale puk do prázdné zlínské svatyně uklidil Skladaný. Vzápětí mohla Mora přidat druhý gól. Sundher ani dorážející Eberle však Kašíka neprostřelili.

Uklidňující trefa přišla na začátku třetí třetiny. Herman se rozjel proti přesile a Vlach úspěšně dorážel. Dvoubrankové manko vyburcovalo dosud pasivní Zlín. Kubiš zůstal sám před brankou, ale mířil vedle.

Žádný zlínský tlak se ale nekonal. Hanáci drželi puk daleko od své branky. Dvě minuty před třetí sirénou Kašík odjel na střídačku. Berani se ale do žádné šance nedostali. Naopak Vlach minul prázdnou branku, ale Vyrůbalík se už trefil.

HC Olomouc - PSG Zlín 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 31. Skladaný (Škůrek), 47. Roman Vlach (Herman, J. Galvas), 60. Vyrůbalík (Herman, Konrád). Rozhodčí: Hodek, Hribik - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 5219.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Rašner, J. Galvas, Ondrušek - Skladaný, J. Knotek, Laš - Eberle, Sundher, Burian - Roman Vlach, Herman, Holec - T. Mikúš, P. Mrázek, Matai. Trenéři: Venera a Tomajko.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Blaťák, Žižka, O. Horák - Bukarts, P. Holík, Kubiš - D. Šťastný, Chytil, Říčka - J. Ondráček, Honejsek, O. Veselý - Okál, Popelka, Ostřížek. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.

ČTĚTE TAKÉ: Pamlsková vyhláška? Děti vyměnily jogurty za vlašák a kolu z večerky